I přestože slavný zombie seriál The Walking Dead bude letos finišovat se svou poslední třetinou závěrečné jedenácté řady, celé populární univerzum se bude nadále rozšiřovat skrze sérii různých spin-off projektů. Jedním z nich bude i seriál Tales of the Walking Dead, který teprve nedávno konečně dostal pořádný oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše. Po seriálech Fear the Walking Dead a The Walking Dead: World Beyond se tak bude jednat o třetí spin-off, který vychází jak z původních komiksových předloh, tak i prvního seriálu z roku 2010. Seriál se bude skládat z šesti epizod, ale tentokrát na sebe nebudou přímo navazovat. Každá epizoda totiž bude vyprávět samostatný příběh určitých postav, které se budou skládat jak ze starých známých z předchozích seriálů, tak i z nově příchozích.

A jak už jsme mohli zjistit z fotek, které stanice AMC vydala minulý měsíc, v seriálu se například objeví Alfa, jedna z primárních záporaček původního seriálu a vůdkyně Šeptačů, kteří s našimi hrdiny z původního seriálu bojovali během deváté a desáté řady. Opět ji ztvární Samantha Morton, přičemž z traileru je patrné, že se v seriálu dočkáme sekvencí ještě v době, kdy nevedla hrozivou skupinu přeživších nosící masky z kůže zombíků. V seriálu tak bude pravděpodobně učit svou dceru Lydii přežívat ve světě, kde pro slabé není místo.

Showrunnerem celého seriálu bude Channing Powell, který působil jako scenárista a producent jak pro původní seriál, tak i pro Fear the Walking Dead. Dále se v něm dočkáme herců jako Olivia Munn, Terry Crews, Parker Posey, Anthony Edwards, Poppy Liu, Jillian Bell, Loan Chabanol, Embeth Davidtz, Jessie T. Usher, Daniella Pineda a Danny Ramirez.

V budoucnu se také můžeme těšit na seriál Isle of the Dead, jenž se bude odehrávat v zamořeném New Yorku, hlavními hrdiny by se měli stát Maggie a Negan. V přípravě je také seriál, který naváže na konec seriálu původního, přičemž se zaměří na cesty fanouškovského miláčka Daryla Dixona. A nesmíme samozřejmě zapomenout na připravované celovečeráky, ve kterých opět uvidíme starného dobrého Ricka Grimese. A to opět v podání Andrewa Lincolna.

Oficiální premiéra je stanovená na 14. 8. 2022.