Nějakou dobu to trvalo, ale konečně jsme se dočkali prvního plnohodnotného traileru na očekávaný stop-motion animák Wendell & Wild, který si můžete pustit výše. A jak už víme, příběh se bude točit kolem puberťačky jménem Kat Elliot (Lyric Ross), která je nucena čelit vlastním démonům. Ovšem v jejím přídě jsou ti démoni dva. A mají dokonce i jména – Wendell (Keegan-Michael Key) a Wild (Jordan Peele). Oba dva intrikáři se tak dostávají do země smrtelníků, aby si přizvali Kat na pomoc v jejich sporu s démonickou jeptiškou jménem Sestra Hella. A kdo ví. Možná se ve stínech ukrývá něco mnohem strašlivějšího. Ale to, co Kat požaduje na oplátku, vede k brilantně bizarnímu a komediálnímu dobrodružství, které se vzpírá zákonům života a smrti.

Pokud vám celý styl upoutávky připomíná Koralínu a Ukradené Vánoce, tak se není čemu divit. O režii snímku se totiž postaral slavný filmař a animátor Henry Selick, který je za oba dva snímky zodpovědný. Po Koralíně si ale se svou tvorbou dal na nějaký ten čas voraz, nyní se ale oceňovaný animátor konečně vrací se vší parádou. Celý snímek tak vychází ze Selickovy nevydané stejnojmenné knihy, na které pracoval společně s Clayem McLeodem Chapmanem. Očekávat bychom tak měli podívanou, ke které si sice bude moct sednou celá rodina, ale přesto se v ní najdou určité děsivější pasáže. 

Selickovi se scénářem z velké části pomáhal i Jordan Peele, který v animáku propůjčil hlas jednomu z démonických bratrů. A jelikož slavný komediant v posledních letech dokázal, že mu slušně jde i psaní a režírování, tak snad se máme opravdu na co těšit.

Dále si v animáku zahrají herci jako Angela Bassett, James Hong, Tamara Smart, Natalie Martinez, Tantoo Cardinal, Igal Naor, Gary Gatewood, Gabrielle Dennis, David Harewood, Maxine Peake, Ramona Young, Sam Zelaya, Seema Virdi a Ving Rhames.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 28. 10. 2022.