Psal se rok 1973. Tehdy byla ve švédském Stockholmu přepadena banka Kreditbank kriminálníkem Janem-Erikem Olssonem. Ten následně požadoval, aby byl do banky vpuštěn tehdy známý zločinec Clark Oloffson. Oba pachatelé tak v budově téměř celý týden drželi čtyři rukojmí, tři ženy a jednoho muže. Tlak policie ale následně učinil své, proto se oba pachatelé po neuvěřitelných sto třiceti hodinách konečně vzdali, v rámci čehož také propustili všechny rukojmí. Reakce osvobozených lidí však veřejnost šokovala. Zjistilo se totiž, že během onoho času v bance začali rukojmí pociťovat ke svým věznitelům důvěru a pocit bezpečí. Právě z této události vznikl výraz ,,Stockholmský syndrom“, psychologové tak pojmenovali případy, kdy si rukojmí začnou pěstovat pozitivní emoční vazbu na své únosce, případně věznitele. Takové vazby mohou následně přejít i do zamilovanosti.

Nejen o této události tak vzniká na Netflixu seriál, na jehož trailer se můžete podívat výše.

Seriál bude z velké části vycházet z knihy Vafan var det som hände?, kterou napsal sám Clark Oloffson. Právě na něj se nadcházející netflixový seriál zaměří. Ztvární ho mladý švédský herec Bill Skarsgård, který se například proslavil za svou roli Pennywise v obou dvou dílech hororu To. Seriál by tak měl zahrnout nejen celou událost ve výše zmíněné bance, ale i další útržky z jeho divokého a kriminálního života. Clark toho má za sebou opravdu hodně. Pokusy o vraždu, pašování drog, vykrádání bank a mnoho dalšího. Podle traileru se ale zdá, že nás žádný vážný thriller nečeká, seriál by to totiž měl být poměrně veselý. 

Šestidílný seriál zrežíroval Jonas Åkerlund, který je například zodpovědný za akční thriller Polar z roku 2019. V seriálu se také dočkáme herců jako Agnes Lindström Bolmgren, Wilson Gonzalez, Adam Lundgren, Alicia Agneson, Malin Levanon, Vilhelm Blomgren, Hanna Björn, Gediminas Vilaniskis a Vikte Simukauskiene. Oficiální datum premiéry zatím neznáme, nicméně podle Netflixu bychom se ho měli dočkat „brzy“.