Seriálová adaptace známého akčního thrilleru The Last of Us od Naughty Dog je zase o něco blíže. Dnes jsme se dozvěděli, jací herci si zahrají ústřední postavy, které si příznivci PlayStationu tolik zamilovali. Povede se to i seriálu od HBO?

Do hlavního hrdiny Joela, který chrání mladou Ellie na nebezpečné cestě (ve hře Troy Baker), se vžije Pedro Pascala. Ten se proslavil jako hvězda filmu The Mandalorian od Disney. Nedávno se také objevil po boku Gal Gadot a Kristen Wiig jako ničemný Maxwell Lord ve filmu Wonder Woman 1984.

Přečtěte si také: Seriál The Last of Us zahrne scénu vynechanou z původní hry

Bellu Ramsey si zase vybaví fanoušci Hry o trůny. Právě představitelka Lyanny Mormont si užije roli čtrnáctiletého sirotka Ellie – předlohou pro hru byla Ashley Johnson.

Seriál The Last of Us byl oznámen před necelým rokem. Projekt je založen na stejnojmenné videohře od studia Naughty Dog, která se odehrává dvacet let poté, co byla moderní civilizace zničena. Přeživší Joel je najat, aby propašoval Ellie z represivní karanténní zóny. Původně mělo jít o snadnou a rychlou práci. Ta se ale postupně stane brutální, srdcervoucí cestou, když musejí oba projít Spojené státy. Při tom se vzájemně sbližují.

Scénář si vzal na starost tvůrce Černobylu Craig Mazin. Výkonným producentem je sám Neil Druckmann, jenž se podílel na vzniku hry The Last of Us. Ta vyšla v roce 2013 na PlayStation 3 a později na PlayStation 4. Loni dorazilo pokračování pod názvem The Last of Us Part II.