Že veškeré filmy studia A24 jsou pouze plné temnoty, hororu a deprese? Ale kdeže. Umí vydávat i mnohem optimističtěji laděné snímky. Důkazem může být nadcházející komediální drama jménem Marcel the Shell with Shoes On, na oficiální trailer se můžete podívat výše. Že vám to zní povědomě? Není divu, samotný snímek totiž vychází ze stejnojmenné série kratičkých filmů, o které se postaral tvůrce Dean Fleicher-Camp. Nyní se však režisér rozhodl, že dopřeje svému hlavnímu hrdinovi, kterým je mořská mušlička jménem Marcel, plnohodnotné dobrodružství v podobě celovečerního filmu. A dobrodružství by to mělo být jaksepatří velkolepé. 

Marcel si žije poměrně klidným a pohodlným životem, ovšem příliš mnoho blízkých osob v něm nemá. V podstatě žije pouze se svou babičkou jménem Nana Connie, se kterou pravidelně sleduje pořad 60 Minutes. Poháněn osamělostí a zvědavostí se Marcel jednoho dne rozhodne vydat se na dlouhou a možná i nebezpečnou cestu, aby vystopoval svou rodinu. Jeho odvážný krok brzy upoutá pozornost celého světa. Onen fakt, že je mezi nimi maličká mušlička, která umí chodit, mluvit a myslet, je však zas až tak strašně nepřekvapuje, tudíž se pravděpodobně můžeme těšit i na nějaký ten nádech magického realismu. Marcel se tak například stane hostem právě ve výše zmíněném pořadu 60 Minutes, kde ho začne vyzpovídávat reportérka Lesley Stahl. Podaří se malé mušličce úspěšně svou rodinu nalézt? To se necháme překvapit. 

O režii a scénář se opět postaral Dean Fleicher-Camp, ovšem dostalo se mu pomoci ještě od Nicka Paleye a Jenny Slate, která také propůjčila mušličkovému Marcelovi svůj hlas. Ve snímku se taktéž dočkáme herců jako Rosa SalazarThomas MannIsabella Rossellini.

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 6. 2022.