Už na Comic Conu v San Diegu přišla řeč na chystaný film Thunderbolts, který má v roce 2024 dovršit pátou fázi MCU. Kdo se ale spojí z temného kouta tohoto univerza a zavaří oblíbeným superhrdinům? Doposud jsme mohli pouze hádat, nyní ale máme potvrzeno, kdo v tomto filmu nastoupí do hereckých řad.

Chytří fanoušci si už v průběhu čtvrté fáze mohli dávat dvě a dvě dohromady, celkové filmové obsazení není až tak velkým překvapením. Nicméně vidět na D23 panel, jenž je zaměřený vyloženě na univerzum Marvelu, je samo o sobě už velkou věcí. Ještě větší je potvrzení, že ve filmu Thunderbolts uvidíme návrat Louise-Dreyfuse (Valentina Allegra de Fontaine), Russella (John Walker/US Agent), Sebastiana Stana (Winter Soldier), Davida Harboura (Red Guardian) a Olgy Kurylenko.

Tradice představování herců pro nový film spočívá v seřazení herců do pěkné řady. Ani tady to není výjimkou. Krom již zmíněných herců se ale dočkáme i Florence Pugh jako Yelena Belova. Potvrzena je i účast Jaka Schreiera, který povede režii a Eric Pearson se ujme scénáře.

V historii Marvel Comics byla série Thunderbolts sérií, která začala fanoušky přesvědčovat o nové superhrdinské jednotce 90. let jen proto, aby se nakonec ukázalo, že jde o tým padouchů, kteří se vydávají za hrdiny. V průběhu let se tento koncept vyvinul ve vše od padouchů vydávajících se za hrdiny, přes padouchy snažící se najít vykoupení jako hrdinové přes tým hrdinů, padouchů a antihrdinů povolaných do vládních služeb, až po postradatelnou jednotku podřadných padouchů, které Kingpin donutil k sebevražedné misi.

Thunderbolts se v kinech objeví 26. července 2024.

Přečtěte si také: Marvel se pochlubil prvními fotkami z chystané třetí řady seriálu What if…?