Když se řekne ryze akční anime, hodně z nás si představí Fullmetal Alchemist. Možná i proto, že je stejně jako Naruto přístupné i pro lidi, kteří moc nemusí japonskou tvorbu. Úspěch Fullmetal Alchemist však pramení ze stejnojmenné mangy, která poprvé vyšla v roce 2001. Strůjkyní této série je japonská mangaka Hiromi Arakawa.

Přečtěte si také: Kultovní ninja Naruto se vrací ve 47. díle mangy s podtitlem Prolomení pečeti!!

U nás vyšel první díl mangy až v roce 2017. Tudíž celkem velkou řadu let po uvedení samotného seriálu, který si u nás našel obrovské množství fanoušků. Nakladatelství CREW, které je vydavatelem této mangy pro český a slovenský trh, se však snaží dohnat časové ztráty a vydávají několik dílů této mangy ročně. Toto rychlé vydávání sice zbrzdil Covid-19, ale CREW tento menší skluz určitě rychle dožene.

Na konci měsíce bychom se měli konečně dočkat 11. svazku, který nás opět posune v příběhu. Nečekejte však žádné revoluční zvraty, manga Fullmetal Alchemist má přeci jen 27 svazků. Kdyby vás zajímalo, co vás v novém díle čeká, určitě se podívejte na následující odstavec na anotaci. Jestli se chcete nechat překvapit, tak už vám jen prozradíme datum vydání, které je stanoveno na 28. července/júla tohoto roku.

Hohenheim se po mnoha letech vrátil do Resemboolu, ale nedá se říct, že by na něj jeho synové čekali s otevřenou náručí. Jeho přítomnost v Edwardovi navíc vyvolává nepříjemné vzpomínky a zároveň pochybnosti, se kterými nebude snadné se vypořádat...