Jsou to přibližně dva měsíce, co došlo na oficiální zrušení Metal Gear Solid: The Board Game od společnosti IDW Games, jejímž tvůrcem byl Emerson Matsuuchi. A jak se zdá, tak se nejedná o první Metal Gear Solid deskovku, která nakonec nespatří světlo světa, jelikož díky uživateli Redditu vystupujícím pod přezdívkou MrBlubBlub víme o deskové hře Metal Gear Solid: Psycho Mantis Battle.

Na stránkách Art Potions, kde byla krabice pro neoznámenou deskovku nalezena, bohužel nenajdeme další informace o tom, jak se hra hraje či jak je napojena na svou videoherní předlohu. Na krabici si ale můžeme povšimnout jmen autorů, kterými jsou Adam B. Metal a Pete Walsh. Ti začátkem tohoto roku opustili společnost IDW Games, která by měla stát i za zrušenou Metal Gear Solid: The Board Game.

Dle designéra E. Matsuuchiho, který stál za tvorbou Metal Gear Solid: The Board Game, se IDW Games rozhodli přerušit produkci jeho deskovky v prosinci/decembri 2020. Na serveru BoardGameGeek Matsuuchi potvrdil, že společnost získala práva na deskovku, ovšem nějak se jim nedostalo licence potřebné na její vydání. Nic ale není ztraceno, jelikož Matsuuchi pracuje s vydavatelským studiem Nazca, se kterým se pokouší najít způsob, jak Metal Gear Solid: The Board Game dostat na naše stoly.

Nebyla to ale pouze krabice na neoznámený Metal Gear Solid: Psycho Mantis Battle, jelikož na stránkách Art Potions se objevila také krabice pro další již zrušenou deskovku Super Bomberman R: Blast Tactics. Tato deskovka, která si brala inspiraci z retro videoherní série Bomberman, byla zrušena kvůli "nepředvídaným problémům" společností IDW Games, což potvrdil autor hry Sean McDonald minulý měsíc na Twitteru. Pokud byste si ale chtěli deskovku přesto vyzkoušet, můžete tak udělat díky hře Tabletop Simulator, pro níž byl vytvořen mod s prototypem hry. Odkaz na ni najdete zde.