Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Prometheus!

Univerzum Vetřelce ani zdaleka nekončí. Kromě hned několika plánovaných filmů je totiž ve výrobě také seriál pod dohledem stanice FX, o který se stará talentovaný Noah Hawley, jenž je zodpovědný za vznik vynikajícího krimi seriálu Fargo. Samozřejmě stále nevíme, o čem bude hlavní příběh pojednávat, ale už nějakou dobu známe jeho zasazení. John Landgraf, generální ředitel FX, na konci zimy odhalil, že příběh bude zasazený přímo na planetě Zemi. A to údajně někdy v devadesátých letech 21. století. Což znamená, že seriál bude zasazen do přibližně stejné doby, ve které se odehrával i snímek Prometheus, jenž je prequelem původní filmové série o Vetřelci.

Fanoušci tak v rámci toho začali přemítat, zda se tím pádem v seriálu neobjeví nějaké známé postavy z předešlých filmů, jmenovitě si vyhlídli Petera Weylanda, miliardářského podnikatele, vynálezce a zakladatele společnosti Weyland Corp., kterého v Prometheovi a Covenantu ztvárnil Guy Pearce.

K tomu, zda by se Pearce v seriálu mohl skutečně objevit, se vyjádřil i sám herec. A to v nedávném rozhovoru pro ComicBook, ve kterém prohlásil následující:

,,Inu, myslím, že kdyby mělo k něčemu takovému dojít, tak by to bylo jen jako hologram. Stále více se podobám starší verzi Petera Weylanda, kterého jsme viděli v Prometheovi, takže by to bylo méně protetické práce.“

Weylandova přítomnost v seriálu rozhodně možná je, ale hodně by nám pomohlo, kdybychom věděli, v jakém roce se bude příběh přesně odehrávat. K událostem Promethea dojde v roce 2091, přičemž Weyland zemře rukou jednoho z Inženýrů o dva roky později. Je tedy možné, že seriál se bude odehrávat až po událostech filmu, ovšem to tím pádem vzbuzuje otázku, jak se, proboha, na Zem v té době dostali Vetřelci, pokud tedy nebudeme brát v potaz snímek Vetřelec vs. Predátor.

Je ale taktéž možné, že Hawleyho verze bude zcela ignorovat canon filmů a pojede si svou vlastní cestou. To se holt necháme překvapit. Stejně tak uvidíme, zda si Pearce svou roli sobeckého Weylanda, který dychtí po nesmrtelnosti, nakonec zopakuje.  

Na konci léta odevzdal Hawley všechny scénáře, tudíž celý projekt se může posunout do další fáze. Natáčet by se však mělo začít až někdy v příštím roce, Hawley totiž nejprve musí dokončit nedávno oznámenou pátou řadu Farga, jejíž produkce má začít už někdy během nynějšího podzimu. Teprve poté se budou moct vrhnout na připravovaný sci-fi seriál.

V přípravě je také samostatný film, o který se stará Fede Alvarez, talentovaný hororový režisér a scenárista, který je například zodpovědný za novodobý remake Lesního ducha z roku 2013, plus i za oba dva díly působivého hororu Smrt ve tmě. Jedním z filmových producentů je i Ridley Scott, který Alvarezovu vizi velice chválil.

A údajně se připravuje i třetí Vetřelec vs. Predátor, který zas má vzniknout pod dohledem služby Hulu. Ten se zas má odehrávat ve vzdálené budoucnosti kdesi ve vesmíru. Na podrobnější informace si ale budeme muset ještě nějaký ten čas počkat.