Pokud se zajímáte zároveň jak o hry, tak seriály, určitě vám v minulých dnech neunikla informace, že HBO připravuje seriálovou adaptaci herního thrilleru The Last of Us. O něm samotném toho víme zatím jenom málo a pro více informací doporučujeme náš předchozí článek.

Neil Druckmann - scénárista a kreativní ředitel původní hry, který taktéž pracuje na seriálu - se na Twitteru ovšem pochlubil s velmi pozitivní zprávou. Do týmu, který na seriálu pracuje, se kromě něho dostává i Gustavo Santaolalla, skladatel hudby prvního i druhého herního The Last of Us.

Hudba této série je rozhodně jedním z nejvíce důležitých a nejvýraznějších prvků a Santaolallovy sklony k akustickým, pomalejším a v případě The Last of Us depresivnějším melodiím, které hojně využívá, k tomu naprosto dokonale sedí. Je tedy vážně dobrá zpráva, že se jeho talent zužitkuje i v nadcházející seriálové adaptaci. A obzvlášť pozitivní je vědět, že takoví důležití hráči, jako je právě Neil Druckmann nebo Gustavo Santaolalla, kteří již mají s The Last of Us velké zkušenosti, nastupují na tento rozjíždějící se vlak. To v takový projekt rozhodně dodává velkou důvěru.

Na závěr si neodpustíme přidat video s úvodní znělkou prvního The Last of Us - jako připomínku pro fanoušky a jako ukázku pro ostatní, aby věděli, co můžou od hudby v seriálu čekat.