Pokud jste se domnívali, že Disney už s předěláváním svých klasických animovaných filmů dá konečně pokoj, šeredně jste se mýlili. Ještě letos se dočkáme hrané verze Pinocchia, o kterého se postaral režisér Robert Zemeckis. V příštích letech se ale dočkáme dalších remaků. Jedním z nich bude i hraný Herkules, který si posvítí na dobrodružství siláckého syna boha Dia. Jelikož ale kreslený Herkules patří mezi nejznámější Disneyho klasiky, tak to zas až takové velké překvapení není. Už se ale každopádně ví, kdo se postará o režii. Hraného Herkula natočí Guy Ritchie, slavný britský filmař, který je zodpovědný za povedené snímky jako Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k, Gentlemani a Rozzlobený muž. Nutno dodat, že Ritchie už jeden Disney remake zrežíroval, přesněji se jednalo o hranou verzi Aladina, která vyšla v roce 2019.

Na výrobě filmu se podílí produkční společnost AGBO, kterou založili bratři Russoové, tvůrci posledních dvou Avengers. Už v roce 2020 vyšlo najevo, že o scénář se má postarat Dave Callaham, který se podílel na tvorbě filmů jako Expendables, Zombieland: Rána jistoty a Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. AGBO ale údajně hledá ještě další schopné scenáristy, kteří by se ke Callahamovi připojili. Původní film se zaměřil na život Herkula, který byl jako dítě unesen z Olympu a málem zabit Hádovými poskoky. I přestože přišel o svou nesmrtelnost, zůstala mu jeho nadlidská síla. V dospělosti se tak vydá na cestu, aby se mohl stát hrdinou. S čímž mu nechtěně pomůže sám Hádes, hrozivý vládce podsvětí s hořící hlavou, který ze všeho nejvíce prahne po Herkulově smrti. 

Ovšem pozor, již v roce 2020 tvůrci oznámili, že hraná verze nebude slepě sledovat dějství animovaného originálu, ale pokusí se také přijít s něčím novým. Což popravě nezní vůbec špatně, ovšem na výsledek si budeme muset počkat. Pokud vše půjde dobře, snímek by mohl mít premiéru někdy v roce 2024. Disney taktéž připravuje remaky ke svým dalším klasikám, například Malá mořská víla, které se dočkáme někdy během příštího roku, a Zvoník u Matky Boží.