Disney sice začal šetřit, protože jeho streamovací službě se v posledních měsících úplně nedařilo. To ale bohužel neznamená, že se zcela vykašle na tvorbu dalších hraných remaků svých populárních animovaných klasik. A už nějakou dobu známe jméno dalšího animáků, kterého obere o jedinečnost live-action předělávka. Hrané verze by se totiž měl dočkat snímek Aristokočky (1970), v našich končinách ne zas až tak známá podívaná, která vypráví o skupince kočiček pařížské milionářky.

Server Deadline navíc už také nedávno oznámil, kdo si celý projekt vezme na starost. Hrané Aristokočky by měl zrežírovat oscarový muzikant Ahmir "Questlove" Thompson, který před rokem vyhrál zlatého plešouna Akademie za dokumentární snímek Summer of Soul (... aneb Když se revoluce nesměla vysílat). Bude se tak jednat o jeho celovečerní debut, přičemž zároveň by měl k remaku zpracovat i hudbu. Mezi výkonné producenty pak budou patřit Tarik Trotter, Shawn Gee a Zarah Zoloman.

Scénář k remaku zpracovali Keith Bunin a Will Gluck, který je například zodpovědný za natočení romantické komedie Kamarád taky rád (2011) a rodinného filmu Králíček Petr (2018). Příběh původního animáku se zaměřil na kočku Dámu a její koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Ty chovala výše zmíněná milionářka, která se rozhodla jim odkázat veškeré své jmění. To se však ani trochu nelíbilo sluhovi Edgarovi, který tak začne spřádat zlovolné plány, aby se roztomilých kočiček zbavil. A možná by se mu to i doopravdy podařilo, kdyby nebylo udatného kocoura O´Malleyho.

Věc, která je na celém chystaném remaku zdaleka nejděsivější, je samozřejmě ta, že v něm bezpochyby zase uvidíme „hraná“ zvířata. Tedy ony bezduché CGI výtvory bez mimiky, kterých jsme se již například dočkali v remaku Lvího krále. A samozřejmě musíme připomenout také otřesnou podobu kraba Sebastiana v remaku Malé mořské víly, která bude premiérovat již toto jaro. Když se zkrátka Disney rozhodne předělat do hrané podoby klasiku, ve které působí mluvící zvířata, bůh zabije koťátko. Ale uvidíme, třeba se Thompsonovi povede malý zázrak a nadělí nám něco zajímavého, ale zatím o tom silně pochybujeme. 

V budoucnu se samozřejmě dočkáme dalších remaků, kromě zmíněné Malé mořské víly dorazí na Disney+ také snímek Petr Pan a Wendy. A to přesně za měsíc.

Dále rakovina hraných předělávek postihne také animované klasiky jako Hercules (1997), Zvoník u Matky Boží (1996), Lilo a Stitch (2002) a další.

Zatím není známo, kdy přesně hrané Aristokočky vyjdou, stejně tak ani to, kdo všechno si v nich zahraje.