Už za pouhých několik týdnů bude premiérovat již šestý díl z legendární filmové série Vřískot, který se bude tentokrát odehrávat v New Yorku. Paramount se proto nedávno pochlubil zbrusu novým krátkým trailerem, na nějž se můžete podívat výše.

Nová upoutávka nám tak opět ukáže hlavní hrdinky z předešlého dílu, kterými byly Sam (Melissa Barrera) a Tara (Jenna Ortega). Obě dvě ale začne nahánět nový Ghostface vrahoun, který se od těch předchozích však má v lecčem lišit. Stále ale nevíme, co to přesně znamená, nicméně i v uvedeném klipu dojde na sekvenci z jakési svatyně, kde se zdají být relikvie ze všech předchozích Vřískot filmů. Co přesně s tím ale má společného Gale Weathers, kterou opět ztvární Courteney Cox? To se holt necháme překvapit, ale zdá se, že ani ona v bezpečí není. 

Není ostatně divu, že jsme se dalšího dílu dočkali tak brzy, předešlý pátý díl totiž měl poměrně slušné tržby, které další pokračování v podstatě zajistily.

Fanoušci by však měli počítat s tím, že primární hrdinku celé série, kterou je samozřejmě Sydney Prescott (Neve Campbell), už v šestém díle neuvidíme. Necháme se proto překvapit, zda se to nějak negativně nedotkne následné návštěvnosti v kinech. Velkým lákadlem je ale samotné zasazení. Jelikož se má šestý díl Vřískotu odehrávat v New Yorku, celá série by mohla dostat nový a unikátní nádech. Samozřejmě je ale otázkou, nakolik se s tím scenáristé poprali.

Každopádně se kromě výše zmíněných hlavních postav můžeme těšit také na novou partu nebožáků, kteří bezpochyby skončí na Ghostfaceově noži. Vrátit se má i Hayden Panettiere jako Kirby Reed, která přežila události z Vřískotu 4. 

Na šestém díle pracovali stejní tvůrci, kteří se postarali i o Vřískot 5. To znamená, že do křesel režisérů opět usedli Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Scénář opět zpracovalo duo James Vanderbilt a Guy Busick.

Dále si v šestce zahrají Samara Weaving, Liana Liberato, Jack Champion, Henry Czerny, Tony Revolori, Josh Segarra, Devyn Nekoda a Dermot Mulroney.

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 3. 2023.