Zombie univerzum The Walking Dead bude pokračovat i po skončení původního seriálu. Na něj totiž naváže hned několik spin-offů, přičemž jedním z nich bude série The Walking Dead: Dead City, v němž se Maggie (Lauren Cohan) a Negan (Jeffrey Dean Morgan) společně vydají do zombíky zamořeného New Yorku. Mnozí fanoušci se ale škrábali na hlavně z toho, proč spojí síly právě tyto dvě postavy, mezi kterými sice na konci 11. řady původního seriálu došlo k určitému usmíření, ale přátelé z nich zaručeně nikdy nebudou. A kdo si pamatuje události z šokující první epizody 7. sezóny, tak se ani není čemu divit.

AMC ale nedávno zveřejnilo nový krátký trailer, který nám na tuto otázku částečně odpovídá. Podívat se na něj můžete níže. Jak se zdá, Maggiein syn Hershel byl unesen jakousi neznámou skupinou přeživších. A Maggie tak patrně usoudila, že Negan, se kterým si není radno zahrávat ani po jeho menším přechodu na světlou stranu Síly, je jediným člověkem, jenž jí může pomoci ho zachránit. 

Oba dva hrdinové se proto vydávají do newyorských ulic, které jsou samozřejmě také plné masožravých zombíků, což bude od všech těch lesů a zeleně z původního seriálu zajímavá změna.

V traileru se taktéž mihne nová postava Perlieho Armstronga (Gaius Charles), který by měl v hlavním příběhu sehrávat jednu z primárních rolí. Jednat by se mělo o neústupného a sebevědomého tvrďáka, který je schopen kvůli vykonání spravedlnosti udělat ledacos. Jeho hlavním cílem je ale vybudovat především bezpečný svět pro jeho ženu a dcery.

Jeffrey Dean Morgan taktéž na svém Twitteru sdílel kraťoučké video ze zákulisí, které dává jasně najevo, že fanoušky univerza The Walking Dead čeká zbrusu nová kapitola. Jak bude dlouhá tentokrát? To teprve uvidíme.

Je ale samozřejmě pravda, že i když se AMC v posledních měsících potýkalo s financemi, The Walking Dead byla vždycky značka, na kterou byl spoleh. Otázkou ovšem je, zda už to diváky neomrzí, stejně tak i to, zda se vůbec bude jednat o kvalitní pokoukáníčko. Ale vzhledem k tomu, že takový Negan patří mezi nejmilovanější postavy původního seriálu, Dead City by už jen kvůli tomu mohlo přilákat dostatek diváků. 

Kromě nadcházející série se také ještě letos dočkáme spin-offu o Darylovi v Evropě, na který AMC sází nejvíce. Stejně tak se můžeme těšit také na šestidílnou minisérii, ve které se vrátí starý dobrý Rick Grimes (Andrew Lincoln) a jeho dlouholetá parťačka a láska Michonne (Danai Gurira). Ta ale hlavní část produkce ještě za sebou nemá, tudíž bychom měli počítat s tím, že Rick se k nám vrátí až někdy v roce 2024.

A pokud se stále ještě díváte na první vzniklý spin-off Fear the Walking Dead, tak počítejte s tím, že 8. řada, která začne vycházet od 15. 5. 2023, bud finálová. Doufejme tedy, že to bude závěr náležitě uspokojivý, však to s těmi finálovými osmými řadami slavných seriálů znáte (Ano, koukám na tebe, Hro o trůny a Dextere).