Už příští týden se dočkáme premiéry seriálové adaptace slavné videoherní série Halo, přičemž Paramount+ nám nadělil další trailer. Podívat se na něj můžete výše. Překvapivě se v něm ale nedočkáme tolika záběrů s Master Chiefem, kterého ztvární Pablo Schieber. Místo toho se více zaměřuje na řadu vedlejších postav. Patří mezi ně například Kwan Ha (Yerin Ha), které armády Covenantu vyhladily její blízké, tudíž jim slibuje nemilosrdnou odplatu. Dočkáme se ale i postav, se kterými již jsou obeznámeni znalci herních předloh. Například kapitána Jacoba Keyese (Danny Sapani), který se pohádá s doktorkou Catherine Halsey (Natascha McElhone), tvůrkyní umělé inteligence Cortany a jedné z předních hlav programu SPARTAN. 

Znalci her si mohou všimnout ještě mnohých dalších mrkaček na původní sérii. Je taktéž potvrzeno, že se v nacházejícím seriálu dočkáme i takzvaných High Prophets, vůdců Vyšší rady impéria Covenant. Přesně s ním momentálně lidstvo v 26. století vede válku, ovšem díky příchodu genetických supervojáků jménem The Spartans, kteří jsou součástí výše zmíněného programu, je zde naděje na vítězství. Seriál se tak primárně zaměří na osudy jednoho z nich. Přesněji na již zmíněného Master Chiefa, kterému bude pomáhat umělá inteligence Cortana (Jen Taylor). Je také známo, že seriál údajně udělá s Master Chiefovou postavou něco nevídaného – odhalí jeho tvář. 

Paramount v seriál vkládá opravdu velkou důvěru, protože už dal zelenou k vytvoření druhé série. Její děj sice ještě neznáme, nicméně již víme, kdo ji povede. Showrunnerem pro druhou řadu se stane David Wiener, který je například také tvůrcem sci-fi seriálu Brave New World z roku 2020. Přebere tak otěže od bývalých showrunnerů, kterými byli Steven Kane a Kyle Killen. Ti však už od seriálu odkráčeli.

Mezi režiséry první série patří Jet Wilkinson, Otto Bathurst, Jonathan Liebesman a Roel Reiné. V seriálu se taktéž dočkáme dalších supervojáků, patří mezi ně například Soren (Bokeem Woodbine), Kai (Kate Kennedy), Riz (Natasha Culzac) a Vannak (Bentley Kalu).

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 3. 2022.