Už za dva týdny nám Disney představí další z hraných remaků svých animovaných klasik. Tentokrát přišla řada na Pinocchia, slavnou pohádku o dřevěném chlapci, z níž pochází píseň When you wish upon a star, která se zároveň pro studio stala hlavním hudebním motivem. Píseň můžeme zaslechnout i ve zbrusu novém traileru, na který se můžete podívat výše.

A jak se zdá, hraná předělávka se od animovaného originálu v příliš věcech lišit nebude. Uvidíme například Toma Hankse v roli mistra Geppetta, postaršího řezbáře, který Pinocchia vytvořil, dále Cvrčka, jemuž propůjčil hlas Joseph Gordon-Levitt, Modrou vílu v podání Cynthie Erivo a nově se v traileru také představí záporácký lišák Honest John, jehož ztvární Keegan-Michael Key. Doplňuje ho i jeho kočičí pobočník Gideon. 

Dále se také můžeme těšit na ikonickou lokaci Ostrova rozkoše. A pokud jste na původním Pinocchiovi vyrůstali, možná i vás vyděsila ona nechvalně proslulá a poněkud hrůzostrašná scéna proměny na osla. Zda bude tato sekvence podobně temná i v nadcházejícím remaku, je však zatím ve hvězdách. Údajně se také máme ve filmu dočkáme řady nových postav a určitých změn. Snad tedy budou k lepšímu. Titulnímu hrdinovi každopádně propůjčil hlas Benjamin Evan Ainsworth, který je ve filmovém světě relativním nováčkem.

Práce na hraném Pinocchiovi začaly už v roce 2015, přičemž k projektu se upsali nejrůznější scenáristé. Mnohé jejich návrhy však Disney neuznal, nicméně posléze na scénu přišli Simon Farnaby a Chris Weitz, jejichž verze se Disneymu patrně líbila, přičemž jim dál následně zelenou k produkci.

Novodobé verze Pinocchia se ujal Robert Zemeckis, slavný americký režisér, mezi jehož nejznámější filmy patří bezpochyby Forrest Gump a trilogie Návrat do budoucnosti. Není tedy divu, že v jedné z hlavních rolí se objevuje právě Tom Hanks, který je takovým režisérovým dvorním hercem.

Znovu ale připomínáme, že letos se také dočkáme verze Pinocchia od Guillerma del Tora, která vypadá podstatně zajímavěji, nemluvě také o tom, že se pokusí slavný příběh dřevěného chlapce zkoumat v krapet jiném úhlu.

Oficiální premiéra Disneyho Pinocchia je každopádně stanovená na 8. 9. 2022.