Už příští měsíc vstoupí do kin očekávaný druhý díl Black Panthera s podtitulem Wakanda Forever, který bude zároveň posledním filmem čtvrté fáze MCU. A jelikož se nám premiéra rychle blíží, dorazil k nám také druhý oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Ten je na rozdíl od první upoutávky podstatně akčnější, přičemž nám i poskytne lepší pohled na zbrusu novou postavu, charismatického mutanta jménem Namor The Submariner, kterého si zahraje Tenoch Huerta. Ten se svým vojskem přichází na souš, aby mohl udeřit (nejenom) na Wakandu, která stále ještě truchlí za T'Challu. Je tudíž jasné, že udeřil ve vhodnou dobu, protože království zažívá slabou chvíli. 

Stejně tak se nám v traileru opět ukáže nová superhrdinka jménem Riri Williams (Dominique Thorne), taktéž známá pod pseudonymem Ironheart. Má se jednat o geniální vědkyni, která vytvoří tu nejvyvinutější a nejmodernější sadu brnění od dob Iron Mana, což z ní v podstatě dělá takovou jeho oficiální nástupkyni. A na konci upoutávky se taktéž dočkáme zbrusu nové podoby Black Panthera, pod jehož maskou se s největší pravděpodobností ukrývá Shuri (Letitia Wright), o té už tak dlouho kolují zvěsti, že by měla ve druhém díle převzít otěže hlavní protagonistky. 

Do pokračování se také vrátí herci jako Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Winston Duke a Angela Bassett. Nicméně postavu W´Kabiho ve druhém díle už neuvidíme, protože jeho představitel Daniel Kaluuya byl příliš zaneprázdněný natáčením horůrku Nope od Jordana Peelea.

O režii snímku se každopádně opět postaral Ryan Coogler. Podílel se také na scénáři, se kterým mu pomáhal Joe Robert Cole.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 11. 2022.

Co na nový trailer říkáte?