Možná tomu mnozí ještě nebudou chtít uvěřit, ale už příští měsíc k nám dorazí dlouho očekávané pokračování Avatara, které ponese název The Way of Water. Určitě se tak všichni shodneme na tom, že to je poměrně dost ideální čas na to, abychom se dočkali dalšího plnohodnotného traileru. A přesně na ten se můžete podívat výše.

Nová upoutávka opět poměrně šetří slovy, přičemž se zase snaží diváka uchvátit svými působivými vizuály. Tentokrát se ale dočkáme i několika záběrů, které naznačují, že na Pandoře bude opět probíhat konflikt mezi místními obyvateli z řád Na'vi a lidských vetřelců. Opět se tak vrátí padouch z prvního dílu, tedy Miles Quaritch (Stephen Lang), který se do filmu vrátí jako Recombinant, což jsou klony avatarů, které uchovávají vzpomínky lidských vojáků. 

Hlavní hrdinové, kterými se opět stanou Jake Sully (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldaña), také budou muset opět čelit lidské společnosti RDA, která hodlá vytáhnout do boje proti kmenům Na'vi s novými vojenskými technologiemi. Společnost bude opět těžit další zdroje z Pandory, ale tentokrát se zaměří na oceány planety. Vybuduje tak město jménem Bridgehead se zařízením pro 3D tisk, které bude použito k výrobě zbraní.

A jak je z traileru patrné, patrně se dočkáme i určitých bojových sekvencí v překrásných oceánech Pandory, kolem kterých se bude převážná část děje točit. Vrátit se má také Sigourney Weaver, která si v jedničce zahrála doktorku Grace Augustine. V pokračování ale ztvární roli Kiri, která má být adoptivní dcerou výše zmíněných hrdinů. 

Avatar: The Way of Water je dílem, se kterým se James Cameron opět pokus posunout hranice toho, co dnešní filmy dokážou, plus samozřejmě doufá, že s jeho komerčním úspěchem překoná 13 let starý první díl. Podaří se mu to? To se necháme překvapit.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 12. 2022.