Marvel odhalil nový trailer k očekávanému snímku Doktor Strange v mnohovesmíru šílenství, obsahující mnoho nebezpečí, kterým musí Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) čelit. Druhý trailer navazuje na předchozí, který jsme měli možnost vidět v jedné z potitulkových scén filmu Spider-Man: Bez domova. Nový trailer je však oproti prvnímu plný naprosto neuvěřitelných a temných scén, přičemž teprve teď se naplno ukazuje skutečná podstata tohoto filmu.

V traileru opět vidíme Doktora Strange, který si začne zahrávat s časoprostorem, ačkoli jej Wong (Benedict Wong) varuje před možným nebezpečím. Multivesmír je v nebezpečí. A aby se celá realita nezhroutila, je Stephen nucen oslovit Wandu Maximoff (Elizabeth Olsen), která si po událostech seriálu WandaVision říká Scarlet Witch. Strange také nachází nového spojence, který je schopný skákat přes různé dimenze, superhrdinku jménem America Chavez, (Xochitl Gomez). Mimo ní trailer obsahuje několik již známých, ale také nečekaných tváří.

I když má nově vzniklé trio superschopností na rozdávání, k přežití v multivesmíru bude potřebovat víc než jen to. Podle traileru se totiž hrdinové utkají s nejedním monstrem, ale také zlou verzí samotného Doctora Strange. Zpět je také Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor), aby znovu bojoval proti čarodějům, kvůli jejichž magii je realita poničena. To zní jako hodně práce na jediný film, ještě že zbývá jen pár měsíců, než film poběží v kinech.

Přečtěte si také: Jak bude vypadat další MCU Spider-Man? Sony a Marvel mají údajně odlišné vize

Spolu s trailerem odhalil Marvel nový plakát, který kromě hlavních tváří filmu ukazuje pokroucený stav multivesmíru. Uprostřed plakátu vidíme Doctora Strange v novém kostýmu, stojícího před ikonickým oknem v Sanctum Sanctorum. Strange zjevně bojuje proti multivesmíru, který kolem něj rozbíjí jak samotnou realitu, tak i ono ikonické okno. V odrazech okenních střepů můžeme vidět několik verzí hlavních postav, kterými jsou Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Christine Palmer (Rachel McAdams), Wong (Benedict Wong), Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor), America Chavez (Xochitla Gomeze) a sám Doctor Strange.

Přestože nám trailer nabídl několik nových informací, je i tak film opředen mnoha záhadami. V traileru se například objevuje tajemný hlas Patricka Stewarta, ze kterého běhá mráz po zádech. Kromě toho je hned na začátku traileru ukázán jeden malý detail. A to Strange, kterého neustále pronásleduje jedna noční můra, pravděpodobně předvídající konec multivesmíru. Podle traileru i plakátu se navíc zdá, jako by se ze Scarlet Witch měla stát záporná postava. Zvládne Doctor Strange uklidit po sobě všechen ten nepořádek, který nadělal ve filmu Spider-Man: Bez domova?

Premiéra filmu je již za necelé tři měsíce, konkrétně 5. 5. 2022. Dejte nám vědět do komentářů, co si o novém traileru myslíte.