Minulý měsíc nám Netflix nadělil krátký teaser na snímek Blonde, jenž vychází podle knižní předlohy od autorky Joyce Carol Oates, o okouzlující a problematické Marilyn Monroe. A nyní zde máme konečně pořádný plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše. Snímek se bude odehrávat během padesátých a šedesátých let, zaměří se tak na hereččin osobní život, který je dodnes jaksepatří tajemný. Slavnou hvězdu ve filmu ztvární kubánská herečka Ana de Armas. A pokud jste trochu obeznámeni s filmografií jedné z nejslavnějších hollywoodských hereček všech dob, určitě v traileru poznáte pasáže z některých jejích nejznámějších filmů. 

V traileru se taktéž objeví Adrian Brody, který ztvárňuje Arthura Millera, slavného dramatika a scenáristu, který se s Marilyn v roce 1956 oženil. Žádnou podívanou pro celou rodinu ale rozhodně nečekejte, film obdržel oficiálně rating NC-17, tedy mládeži nepřístupný, přičemž obsahuje určité extrémně explicitní scény. Projekt začal pomalu vznikat už kolem roku 2010, nicméně na scénáři se začalo pracovat téměř před deseti lety. Ana de Armas navíc nebyla pro tvůrce první volbou. Původně se uvažovalo nad tím, že by Marilyn mohly ztvárnit hvězdy jako Naomi Watts a Jessica Chastain.

Snímek si vzal pod režisérský palec Andrew Dominic, který je například zodpovědný za filmy jako Drsňák Chopper, Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem a Zabít tiše. Na hudbě k filmu se mimo jiné také podílel legendární zpěvák a skladatel Nick Cave. Ve filmu se také dočkáme herců jako Bobby Cannavale, Julianne Nicholson, Xavier Samuel, Lucy DeVito, Sara Paxton, Garret Dillahunta a Scoot McNairy.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 9. 2022.