Za pár měsíců se má začít natáčet pokračování filmu Tomb Raider. Archeoložku Laru Croft si opět zahraje oscarová Alicia Vikander, která podle zpětné vazby svou premiéru v roce 2018 zvládla dobře. I když její hekání mnohé iritovalo.

Podle neoficiálních informací, které přinesl magazín GeekVibesNation, se bude pokračování natáčet v Pekingu, Anglii, Finsku a Jižní Africe. Začít se má v dubnu/aprílu. Skandinávie byla pravděpodobně vybrána, aby sloužila jako sibiřské hory s legendárním městem Kitezh z Rise of the Tomb Raider, zatímco Jižní Afrika zastoupí jihoamerické prostředí ze Shadow of the Tomb Raider.

Zajímavé je, že film má vyprávět příběh nové herní trilogie Tomb Raider. Snímek má využít jednotlivé hry a nabídnout upravenou verzi, zejména potom posledních dvou dílů. Na internet prosakují i informace o nadpřirozených momentech, včetně monster, duchů a proroctví.

Režisérem filmu je Ben Wheatley, jedničku měl na starost Roar Uthaug. Wheatley se proslavil jako režisér thrillerů a hororů. Jeho filmy jsou často černými komediemi a satirou. Mezi jeho nejznámější díla patří psychologické horory Kill List a A Field in England.

Premiéra filmu Tomb Raider 2 je naplánována na 19. 3. 2021.