Resident Evil: Welcome to Raccoon City je kompletní a finální název pro první díl filmové série na motivy slavné hororové survival akce od Capcomu. To potvrdil režisér Johannes Roberts v rozhovoru, který podal magazínu IGN. Dobrou zprávou pro všechny fanoušky série je jistě to, že snímek se bude odehrávat v roce 1998 a pokryje události z prvních dvou her.

Těšit se tak můžete na známé postavy, jako jsou sourozenci Chris a Claire Redfieldovi, Jill Valentine a Leon Kennedy. Kromě oblíbených postav se podíváme na známá místa, jako je Spencerovo sídlo z Resident Evil 1 nebo policejní stanice z Resident Evil 2.

Všichni asi víme, že tady už jedna filmové série na motivy Resident Evil byla. Té se chopil režisér Paul W. S. Anderson a i přesto, že jeho filmy jsou napěchované akcí, nejedná se o žádné skvosty a hlavně se příběh až moc odklonil od videoherní předlohy.

Roberts naštěstí potvrdil, že jeho filmová adaptace nebude mít s tou Andersonovou nic společného. Roberts ale dodal, že se mu opravdu líbí, jak se Anderson chopil své Resident Evil filmové série, ovšem on se chce vydat trochu jiným směrem. "Samozřejmě tady je Resident Evil série [film] a tento film s tím nemá nic společného," řekl Roberts v rozhovoru s IGN. "Je to úplně samostatný příběh, který vychází z kořenů [videoherní série] a světa hororu."

Přečtěte si také: Herci pro reboot filmu Resident Evil odhaleni

Resident Evil: Welcome to Raccoon City bude také mít mnohem větší hororový nádech, než měly Andersonovy filmy. Roberts k jedné z filmových lokací řekl, že bude "strašidelná jak prase." Velkou inspirací byly pro Robertse některé ze snímků od Johhna Carpentera, přesněji Assault on Precinct 13 a The Fog.

"Velkou věcí pro tento film je jeho nádech. To, co se mi na hrách líbilo je, že byly strašidelné a to je to, co jsem chtěl," řekl Roberts. "Ta atmosféra - prší, je neustále tma, je to strašidelné. Raccoon City je druh této prohnilé postavy ve filmu a takové atmosféry ve hrách, které jsem chtěl přidat."

Resident Evil: Welcome to Raccoon City dorazí do kin ještě tento rok a to již 3. září/septembra.