Pokud jste fanoušci legendárního Davida Finchera, tak pro vás máme báječnou zprávu. Slavný režisér totiž připravuje svůj nejnovější film jménem The Killer, který bude adaptací stejnojmenné francouzské komiksové série od Alexise Nolenta a Luca Jacamona (O našem Killerovi furt ještě film bohužel nenatočili, ale není všem dnům konec!). Bude se tak jednat o druhý snímek, který Fincher vytvoří pod dohledem Netflixu, tím prvním bylo na Oscara nominované životopisné drama Mank. A podle nedávných informací vyšlo najevo, že natáčení je konečně u konce, tudíž film může zamířit do náročných vod postprodukce. Oficiální datum premiéry zatím neznáme, ale údajně bychom se snímku měli dočkat pravděpodobně někdy na konci letošního roku, případně někdy na začátku roku příštího. V hlavních rolích by se měli představit herečtí sympaťáci Michael Fassbedner a Tilda Swinton. 

V původním příběhu je hlavním hrdinou nájemný vrah, který čelí určité existenciální krizi. Dohání ho tak nejenom jeho nepřátelé, ale také následky jeho krvavých činů. I přestože se jedná o zabijáka chladného, nemilosrdného a bez skrupulí, přesto začíná mít pocit, že ztrácí nejenom pevnou půdu pod nohama, ale také svou trpělivost. Což se mu časem může stát osudným. Těšit se tak můžeme na drsný a krvavý noir příběh profesionálního zabijáka, jenž se ztrácí ve světě bez morálního kompasu. Psychologické a krvavé krimošky režisérovi rozhodně jdou, však se stačí podívat na jeho slavné snímky jako Sedm, Zodiac a Zmizelá.

A když už je řeč o snímku Sedm, tak pro fanoušky máme další skvělou zprávu. Po téměř třech desetiletích Fincher opět spojil síly s Andrewem Kevinem Walkerem, který k filmu The Killer sepsal scénář. Walker je ale taktéž autorem scénáře právě ke kruté a temné krimošce Sedm, kterou mnozí považují za Fincherův nejlepší film vůbec. Rozhodně se tudíž máme na co těšit. 

Fincher je údajně velkým fanouškem původního komiksu, přičemž plán převedení na filmové plátno se mu v hlavě zrodil už někdy před čtrnácti lety. Režisér adaptaci původně chystal už pro studio Paramount, přičemž v hlavní roli se měl objevit Brad Pitt, nicméně studio se pak z neznámých důvodů rozhodlo z celého projektu vycouvat. Fincher tak následně přešel k Netflixu, který dal projektu zelenou.