Ke konci podzimu minulého roku jsme vás informovali o tom, že se připravuje další film o hrozivém Predátorovi. Ten ponese název Prey, ovšem nečekejte, že bude přímo navazovat na otřesný snímek Predátor: Evoluce z roku 2018, který příliš velkou slávu opravdu nesklidil. Tentokrát se totiž zubatý emzák vydá za Komanči 18. století. A nyní už konečně známe nejenom přesný rok, ale i zasazení. Snímek Prey se bude odehrávat v roce 1719, přičemž se podíváme na americké Velké pláně. S Predátorem tak budou bojovat indiánské kmeny, které si z plání udělaly svůj domov. Nečekejte tudíž žádné bouchačky, stateční indiáni se budou muset s ozbrojeným mimozemšťanem vypořádat za pomocí svých luků, šípů a oštěpů. Je ale vůbec nějaká šance, že porazí netvora z jiných světů, jehož zbraně jsou mnohem vyspělejší? Indiáni ale mají každopádně jednu velkou výhodu. Oni jsou zde doma a svou zemi dobře znají. Predátor nikoliv. 

Nadcházející Predátor bude pokusem studia 20th Cenury Studios o reboot. Pokud bychom se totiž podívali na zbylé snímky ze série, tak největší chvále se těší právě první díl s Arnoldem Schwarzeneggerem. Mnozí ho ale také považují za jediný dobrý film z celé značky. 20th Century Studios se proto pokusí vrátit celou sérii ke svým kořenům, kde jí bylo nejlépe. Velkou naději k filmu každopádně chová producent John Davis, který prohlašuje, že se snímek Prey bude moci hrdě postavit vedle prvního filmu. To jsou samozřejmě hodně silná slova, ovšem návrat ke kořenům by sérii stoprocentně prospěl. Navíc jsou k projektu taktéž upsaní poměrně talentovaní tvůrci, takže jistá naděje zde určitě je. 

O režii snímku se postará Dan Trachtenberg, který má za sebou zatím jen jeden celovečerní film. Tím byla slušná komorní sci-fi Ulice Cloverfield 10, která se však dočkala pozitivního hodnocení. Trachtenberg má ale i zkušenosti se seriálovou tvorbou, pracoval například na známých sériích jako Black Mirror, The Boys a The Lost Symbol. O scénář se postaral Patrick Aison, jenž se zas podílel na tvorbě seriálů jako Kingdom, Jack Ryan a Treadstone.

Hlavní roli ztvární herečka Amber Midthunder, která se hrozivému Predátorovi postaví. Ve snímku si taktéž zahrají herci jako Dane DiLiegro a Stefany Mathias.

Oficiální premiéry bychom se měli dočkat ještě během letošního léta.