Kromě upířiny Renfield se na jaře letošního roku dočkáme ještě další unikátní a(možná) komediální podívané. Tou bude již třetí celovečerní film vynikajícího hororového režiséra Ariho Astera, tvůrce Děsivého dědictví a Slunovratu, který ponese název Beau Is Afraid. Snímek tak opět vzniká pod dohledem studia A24, které nedávno vydalo první oficiální plakát. Prohlédnout si ho můžete níže.

Na plakátu se tak nachází čtyři verze postavy jménem Beau, kterého hraje Joaquin Phoenix. A to v různých etapách jeho života. Snímek se dříve jmenoval Disappointment Blvd., ovšem po následné změně názvu je zřejmé, že snímek by mohl částečně vycházet z Asteorva krátkometrážního filmu Beau, který natočil v roce 2011. Ten vypráví o neurotickém chlapíkovi, který se chystá navštívit svou panovačnou matku. 

Následně ale zjistí, že kamsi zmizely klíče od bytu. V rámci toho tak začne nabývat podezření, že mu někdo usiluje o život. A s jeho psychickým stavem to následně začne jít od desíti k pěti. Dočkáme se stejného příběhu i v nadcházejícím celovečeráku? To se necháme překvapit. Studio A24 každopádně uvedlo, že prvního traileru bychom se měli dočkat už příští týden, přesněji 10. 1. 2023.

Studio v minulosti snímek taktéž popisovalo jako ,,intimní a dekády trvající pohled do života jednoho z nejúspěšnějších podnikatelů všech dob.“ Podle informací z předchozích let se také mluvilo o tom, že se bude jednat o surrealistickou podívanou, která se bude odehrávat v alternativní realitě. Stále je ale otázkou, do jakého žánru bude vlastně snímek spadat. Údajně by měl obsahovat určité komediální prvky, přičemž o čistokrevný horor by se tentokrát jednat nemělo. 

Na tuto otázkou by nám každopádně mohl alespoň částečně odpovědět připravovaný trailer. Kromě Phoenixe se ve snímku má také ještě objevit například Parker Posey, Michael Gandolfini, Amy Ryan, Zoe Lister Jones, Nathan Lane, Kylie Rogers a Patti LuPone.

Oficiální premiéra je stanovená na duben/apríl 2023.