Společnost Netflix zveřejnila nový plakát ke 4. sérii seriálu Stranger Things inspirovaný estetikou hororů z 80. let. Nový plakát, který napodobuje obálku z béčkového hororu, obsahuje kresbu celého tradičního obsazení 4. série Stranger Things, včetně nového monstra, které přijde městečko Hawkins potrápit.

Na novém plakátu je vyobrazeno hlavní obsazení seriálu složené ze známé party smolařů: Mikea (Finn Wolfhard), Dustina (Gaten Matarazzo), Lucase (Caleb McLaughlin), Willa (Noah Schnapp), Max (Sadie Sink) a samozřejmě Eleven (Millie Bobby Brown). V nové sezóně se Eleven a rodina Byersových odstěhovali z Hawkinsu a snaží se přizpůsobit normálnímu životu. Když však hrozí, že z Upside Down unikne nová hrozba, musí se Eleven a její přátelé vrátit do strašidelného města a zabránit monstru jménem Vecna v útěku do naší dimenze. Monstrum je také součástí plakátu, přičemž hrozivě shlíží na Hawkins a jeho hrdiny svým chladným modrým pohledem.

Na plakátu jsou také Joyce Byersová (Winona Ryder) a Murray Bauman (Brett Gelman), kteří společně usilují o záchranu náčelníka Hoppera (David Harbour), který je od finále 3. série zadržován v ruském vězení. Jak naznačuje trailer na 4. sérii Stranger Things, Joyce udělá vše pro to, aby Hoppera přivedla zpět domů. A nový plakát prozrazuje, že její plán bude možná zahrnovat letadlo. Na plakátu se konečně objevují i další vracející se postavy, jsou to Steve Harrington (Joe Keery), Robin Buckleyová (Maya Hawkeová) a Nancy Wheelerová (Natalia Dyerová), které budou opět zataženy do celé šlamastiky v Upside Down.

Přečtěte si také: Mladá dáma: V traileru na fantasy od Netflixu bude princezna čelit nástrahám dračího doupěte

Třetí série seriálu vyšla v roce 2019, což znamená, že fanoušci museli čekat dlouhé tři roky, než se do městečka Hawkins vrátí. Čtvrtá sezóna nabídne epizody režírované tvůrci The Duffer Brothers, Shawnem Levym a Nimródem Antalem, přičemž na scénáři se podílejí bratři Dufferové, Caitlin Schneiderhanová, Paul Dichter, Kate Trefryová a Curtis Gwinn. Nadcházející sezóna přiblíží seriál o krok blíže k jeho konci, protože pátá série má být pro Stranger Things tou poslední.

Čtvrtá sezóna Stranger Things bude rozdělena do dvou částí, přičemž první z nich se na Netflixu objeví již 27. 5., druhá pak o necelé dva měsíce později.