Už nějakou dobu víme, že se během letoška dočkáme zcela nového filmového zpracování Pinocchia, kterého se ujme legendární mexický režisér Guillermo del Toro. Ale pozor, nepleťte si to s hranou Disney předělávkou od Roberta Zemeckise, které se taktéž v brzké době dočkáme. Torův Pinocchio však bude zcela jedinečnou verzí, která bude oproti originálu z minulého století mnohem temnější. I tak si ji ale budou moct užít i děti. A Netflix před nějakou dobou vydal zcela první teaser trailer, na který se můžete podívat výše. Sice nám toho neukáže moc, ale divákům alespoň dá dobrou představu o tom, jak bude nadcházející film vypadat. Trailer taktéž uvedl, kdy se filmu na Netflixu dočkáme. Tudíž si dobře zapamatujte prosinec/december 2022. 

Připravovaný Pinocchio se bude odehrávat ve fašistické Itálii během Mussoliniho vlády. A jak se zdá, Pinocchia se loutkař Mangiafuoco pokusí dostat do italské armády, protože jakožto dřevěná bytost nemůže zpochybňovat rozkazy a nezná strach. Tudíž by se z něho mohl stát dokonalý voják. Podle oficiální synopse se ale zdá, že velkou roli bude ve filmu hrát i Pinocchiův tvůrce Geppetto. Film bude mít taktéž řadu pěveckých scén, o které se postaral oscarový skladatel Alexander Desplat. Tudíž se máme rozhodně na co těšit. 

Mexickému tvůrci s režií pomáhal i filmař Mark Gustafson, na scénáři se mimo jiné podíleli i Patrick McHale a Matthew Robbins, který s del Torem pracuje už dob jeho hororu Mimic. Pinocchia ztvární mladý herec Gregory Mann, loutkaře Mangiafuoca zas Ron Perlman. Kromě těch se ve filmu také dočkáme herců jako Ewan McGregor, David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, John Turturro, Tim Blake Nelson a Burn Gorman. Co na trailer říkáte?