Líbila se vám chemie mezi postavami, které v Tichém místě: Části II ztvárnili herci Cillian Murphy a Emily Blunt? Tak to pro vás máme skvělou zprávu, tuto talentovanou dvojici totiž uvidíte i v nadcházejícím snímku Christophera Nolana, který ponese název Oppenheimer. Film bude pojednávat o J. Robertovi Oppenheimerovi, teoretickém fyzikovi, který je zodpovědný za vznik atomové bomby. Ztvární ho právě Cillian Murphy, který patří mezi Nolanovy dvorní herce. Pro Emily Blunt to ale bude vůbec její první spolupráce se slavným režisérem. Ta se zas ujme role Oppenheimerovy ženy Katherine. 

Obsazení Emily Blunt není příliš překvapivé, protože z herečky se v poslední době stal jakýsi „magnet“ pro komerční úspěch téměř každého filmu, ve kterém působila. Například filmy jako Tiché místo: Část II a Expedice: Džungle, ve kterých ztvárnila jedny z hlavních rolí, vydělaly v tuzemském prostředí více než sto milionů dolarů, což je na dobu koronavirové pandemie poměrně dost velký úspěch. Je proto poměrně dost pravděpodobné, že velkou úlohu sehraje i budoucím dramatu o výrobci nejničivější zbraně v historii lidstva. Nolan již uvedl, že jeho film bude především vycházet z knihy od Kaie Birda a Martina J. Sherwina, která se jmenuje American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Studio Universal, které nyní převzalo otěže vydávání Nolanových filmů po Warner Bros., prohlásilo, že diváky čeká velkolepý thriller o enigmatickém muži, který pro záchranu světa riskuje jeho zničení. 

Produkce Oppenheimera bude zahájena někdy na začátku příštího roku. Kromě zmíněných dvou herců ale ještě nevíme, koho ve filmu uvidíme. Už ale víme, že o hudbu se opět postará Ludwig Göransson, který složil soundtrack pro Nolanův předchozí film Tenet. Premiéry filmu se dočkáme v 21. 7. 2023.