Josh Boone režisér Novích mutantů potvrzuje, že pro kdysi plánované pokračování filmu již stihl obsadit Antonia Banderase do klíčové role záporáka. Film to měl celkem těžké. Byl podroben přetáčkám a odkladům. Kvůli odkoupení Foxů Disneym to vypadalo, že se filmu vůbec nedočkáme. Nakonec to dobře dopadlo a film by měl dorazit do kin začátkem příštího měsíce. Tím se také film stane posledním Foxem produkovaným X-men filmem. Díky dohodě Disney a Foxu se ale film může zapojit do vesmíru MCU filmů, přesně jak Kevin Feige celou dobu sliboval.

Už v roce 2018 bylo oznámeno, že byl Banderas obsazen do blíže nespecifikované role. Nově Boone potvrdil, o jakou roli se mělo jednat. Měl si zahrát Emmanuela da Costu. V komiksu je Emmanuel drsný podnikatel, který má kontakty na Hellfire Club, zákulisní organizaci, jež manipuluje s X-Meny. Celý film se měl dle původních plánů odehrávat v Brazílii. Přestože režisér stále doufá, že Disney pokračování schválí, uznal, že to nevypadá moc pravděpodobně.

MCU má plány na roky dopředu, a tak není moc pravděpodobné, že bychom se pokračování dočkali. Zamrzí to o to více, když teď víme, že budeme ochuzeni o Banderasův herecký výkon. Musíme se tak spokojit s jeho staršími díly, jako je třeba můj oblíbený Desperado.