Pravděpodobně teď klesnu v něčích očích, když řeknu, že jsem brony. Teda, technicky vzato pegasister, ale to teď řešit nebudeme. Pokud náhodou nevíte, bronies a pegasisters jsou v podstatě fanoušci My Little Pony. A udělám vám radost. V naší redakci je ještě jeden další brony, kterému patří ti fešní plyšáci ve videu. Kdo to je, na to si ale přijďte sami!

LIDÉ BYLI SKEPTIČTÍ UŽ PŘI OZNÁMENÍ

Každopádně asi můžu mluvit za oba, když říkám, že z nového MLP seriálu pojmenovaného Pony Life nejsme nijak nadšení. Ono už při oznámení byla většina bronies silně skeptická, ale přeci všichni víme, že by se nikdy neměly soudit knihy podle obalu. Pojďme si proto shrnout, co vše o tomto novém seriálu víme a co od něj můžeme očekávat.

Hned na začátek – My Little Pony: Pony Life není pokračováním My Little Pony: Friendship is Magic. Sice se bude točit okolo stejných postav, ale bude se odehrávat naprosto nezávisle na předchozím seriálu. A abychom k sobě byli upřímní, dost možná i v jiném světě. Tedy, samozřejmě budeme stále v Equestrii, ale z ukázaných záběrů, kde je jasně vidět technologie jako vrtulníky, auta anebo televizní kuchařská show, což jsou věci, na které bychom v původním světě MLP nikdy nenarazili, můžeme soudit, že se Pony Life dost možná odehrává v nějakém paralelním poníkovském světě.

MINIPŘÍBĚHY NA 11 MINUT

Spousta fanoušků hned po zhlédnutí zaujala často až agresivní postoj a psala velmi nenávistné komentáře. Což je dle mého úsudku docela dost dobrá reakce, když viděli teprve oznamovací trailer. Pojďme se teď každopádně spolu podívat na to, co vše se jim nelíbilo a zjistit, zda náhodou nemají pravdu.

Velkou změnou je to, že příběhy samotných epizod se mění na takzvané slice of life stories. 11minutové minipříběhy, které budou převážně komické a více lákavé pro děti. Takže pokud jste doufali v nějaké pokračování příběhu nebo rozšíření historie, máte smůlu. Navíc to vypadá, že se Pony Life obecně bude mnohem méně zaměřovat na uspokojení starších diváků.

To může být na jednu stranu dobře, protože poslední série My Little Pony: Friendship is Magic jsou nechvalně známé zvláštní kombinací snah pobavit jak děti, tak dospělé. Na druhou stranu to také znamená, že se možná doopravdy budeme dívat na seriál pro děti, který bude mít minimum vtipných easter eggů a žádné složitější zápletky či problémy v chování určitých postav, jež by dokázal ocenit jen člověk alespoň trochu sešlý časem.

KOUZELNÉ LEKTVARY A ČERSTVÉ MUFFINY

Vypadá to, že veškeré dění se bude odehrávat v Sugar Cube Corner – cukrárně, ve které bydlí Pinkie Pie. Tak, jako se děti vrací ze školy za kamarády pro pár chvil zábavy a odlehčení, podobně budou hlavní hrdinky v Pony Life utíkat za rozptýlením a legračními dobrodružstvími právě do Sugar Cube Corner, kde na ně budou čekat nejenom čerstvě upečené muffiny, ale také záhadné lektvary a samozřejmě spousta magie.

Je pravda, že vše, co jsme zatím viděli, směřuje k tomu, že nové My Little Pony: Pony Life bude čistě dětský seriál. A to až do takové míry, že v podstatě ze všech šesti hlavních postav udělali trošku jiné Pinkey Pie, což dle mého názoru – a věřím, že i dle názoru mnohých z vás – je strašná škoda, protože rozlišné charaktery postav byly to, co jsme na původním seriálu tolik milovali.

Ve snaze udělat seriál skrz na skrz komický, a tak akurátně dětsky šílený, na mě všechny postavy působily jako trochu jiná Pinkie Pie. A i když ji mám moc ráda, My Little Pony bylo založeno na přátelství šesti různých a ne šesti stejných osobností.

Vrcholem všeho je ale pravděpodobně nový druh animace, která byla podstatně zjednodušena a díky zvětšení hlav a zmenšení těl změněna do jakéhosi Chibi stylu. Ten je sice na pohled velmi roztomilý, ale pravdou zůstává, že ho - v jiných podobách - má naprostá většina dnešních dětských seriálů, protože je jednoduše pěkný a snadný na vytvoření. Navíc, i když nový vzhled naších poníků může být pěkný ve 2D seriálu, nic nejistí, že bude pěkný i jako hračka anebo plyšák v realitě.

Oznámený merchandise je toho dokonalým důkazem. Samozřejmě, tisíc lidí, tisíc chutí, ale minimálně z mého pohledu ty malinkaté nosánky a rozpláclá těla mým oblíbeným hrdinkám moc nesluší. 

Co se ale těmto hračkám nedá upřít, je fakt, že budou ozvláštněné o takové vychytávky, jako je rostoucí hříva, hříva měnící barvu anebo lahvičky lektvaru, které jsou zobrazeny v seriálu. Ty nebudou obsahovat žádnou kouzelnou tekutinu, ale budou fungovat jako klasické blind bagy, díky kterým si můžete vytvořit sbírku menších poníkovských postaviček.

V ČESKÝCH TELEVIZÍCH SERIÁL ASI BRZO NEUVIDÍME

Zda se nového My Little Pony: Pony Life dočkáme i na českých televizích, je zatím otázka času. Každopádně už teď je dostupný na několika zámořských dětských televizních stanicích a samozřejmě i na internetu. Takže pokud umíte anglicky a máte internet, nic vám nebrání se na nové dobrodružství naší hlavní šestky podívat.

Důvodem vám možná bude to, že i přes veškeré nenávistné komentáře během oznámení si už seriál tvoří vlastní fanoušky. Samozřejmě teda neuchvátil celou brony komunitu, každopádně se asi nedá říct, že by šlo o naprostý propadák.

Když si to shrneme, My Little Pony: Pony Life pravděpodobně není to, na co jsme všichni houževnatě čekali, ale neměl by to být ani žádný hřebík do rakve celé My Little Pony série.