Tak se zdá, že hrdinové v novém díle Matrixu si nebudou muset dávat pozor na pusu. The Matrix: Resurrections před nedávnem dostal svůj oficiální klasifikační rating, na základě kterého budou do kin vpuštěni pouze ti diváci, kteří splňují dané požadavky. Nový Matrix dostal rating R (Restricted), důvodem je „přítomnost násilných scén a hrubého jazyka“. Na film s tímto ratingem mohou do kina osoby mladší sedmnácti let pouze v doprovodu dospělé osoby, bez ní by do sálu být vpuštěny neměly. Nadcházející díl tak bude tento rating sdílet i se všemi předešlými díly. 

Druhý díl série (Matrix Reloaded) držel po mnoho let korunu krále komerčně nejúspěšnějšího filmu s ratingem R. Z trůnu ho však v roce 2016 svrhl první díl Deadpoola, plus v roce 2019 ho překonal i Joker. S přicházejícím čtvrtým dílem je tu ale dost slušná šance, že série Matrix si svou korunu opět vybojuje zpátky. Přeci jenom se slavná sci-fi série vrací zpět na výsluní po dlouhých osmi letech, přičemž do popředí se opět navrátí část herců z předešlých dílů. Rating R je pro Americkou filmovou asociaci druhou nejvyšší kategorií, kterou mohou určitému filmu udělit. Výše už je jen NC – 17, který se většinou dává filmům s opravu hodně explicitním sexuálním a násilným obsahem. Na ten mohou jít do kin zcela bez výjimky pouze a jedině dospělí.  

Ještě přihodíme jednu fajn informaci na závěr. Už víme, že se do filmu vrátí herečtí veteráni, kteří opět ztvární své ikonické postavy. Jmenovitě Keanu Reeves jako Neo, Carrie-Anne Moss jako Trinity, plus i Jada Pinkett Smith jako Niobe. Ve čtvrtém díle ale uvidíme i další staré známé z předchozích dílů. Prvním je Lambert Wilson, který se opět ujme role zločineckého francouzského bosse Merovejce, a druhým je Daniel Bernhardt, který se zas ujme role Agenta Johnsona. Nového Matrixu se v kinech dočkáme 22. 12. 2021.