Už za několik dní k nám dorazí zbrusu nový sci-fi thriller, který ponese název Spiderhead. A v rámci akce Geeked Week jsme se také dočkali krátkého klipu, na který se můžete podívat výše. Pokud byste však z něho byli zmatení, možná vám pomůže představení samotné zápletky filmu. Příběh se totiž bude odehrávat v blízké budoucnosti, v níž je vězňům vždy učiněna jistá nabídka, díky které si mohou zkrátit svůj trest. Stačí se podrobit tajemným experimentům v supermoderní věznici jménem Spiderhead, které provádí geniální farmaceut Steve Abnesti (Chris Hemsworth). Ten začal před nějakou dobou na jednotlivých vězních zkoušet podivnou drogu, která dokáže ovládat emoce a touhy. Abnesti se díky tomuto vynálezu tak postupně snaží posouvat hranici toho, co s ní je možné všechno dělat.

Zatímco Abnesti a jeho výzkumný tým doufají, že změní emocionální a fyzické chování svých testovaných subjektů k lepšímu, někdy budou mít tyto vědecké pokusy kontraproduktivní účinek. Věčně optimistickému farmaceutovi začne také „pomáhat“ vězeň Jeff (Miles Teller), který se následně s Abnestim i spřátelí. Zároveň ale začne přemítat o tom, k čemu vlastně bude ona testovaná droga nakonec použita.

V klipu vidíme Jeffa, který sedí v prázdné místnosti a čeká na pokyny od Steva. Brzy se k Jeffovi připojí Heather (Tess Haubrich), další vězeňkyně Spiderhead, kterou Steve používá jako laboratorní krysu. Poté jim Steve nechá vstříknout do jejich systémů drogu. Jakmile jsou pod jejím vlivem, Jeffa i Heather popadne nesmírné sexuální vzrušení. A nedlouho poté se na sebe oba vrhnou, čímž samotný klip končí. 

Snímek vychází podle povídky Escape from Spiderhead od amerického spisovatele George Saunderse, který ji napsal v roce 2010. O film se postaral režisér Joseph Kosinski, který natočil snímky jako TRON: Legacy, Oblivion a Hrdinové ohně. Film napsalo duo Rhett Reese a Paul Wernick, které je zodpovědné za scénář k oběma dílům Deadpoola. Ve filmu se také dočkáme herců jako BeBe Bettencourt, Angie Milliken, Stephen Tongun, Mark Paguio, Sam Delich a Joey Vierira.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 6. 2022.