Příchod posledního měsíce roku předznamenává i blížící se premiéru nového dílu slavné sci-fi série Matrix, který tentokrát ponese název Resurrections. Téměř před třemi měsíci jsme se dočkali prvního oficiálního traileru, přičemž ten finální by k nám měl dorazit snad již za několik dní. Mezitím se ale studio Warner Bros. rozhodlo film propagovat jinými způsoby, například i jedním krátkým klipem jménem Déjà vu, na který se můžete podívat výše. Kromě faktu, že klip slouží jako oznámení o zahájení předprodeje lístků do kin, se v něm taktéž dočkáme zcela nových záběrů, které jsme v traileru neviděli. 

I přestože nám klip opět nic neřekne o zatím stále tajemné zápletce filmu, dočkáme se v něm několika sekvencí, kvůli kterým začali fanoušci opět zběsile teorizovat. Kromě prolínání záběrů z nadcházejícího dílu se záběry z předešlých dílů trilogie, klade klip velký důraz na slovo „změna“. Se změnou je v Matrixu právě také spojený psychologický jev Déjà vu, který většinou vyobrazuje přítomnost černé kočky. A jak je uvedeno v klipu: ,,Déjà vu je obvykle chybou v Matrixu, ke které dojde, když něco změní.“ Kvůli určitým záběrům se taktéž někteří fanoušci domnívají, že Trinity (Carrie-Anne Moss) nakonec naživu nebude. Bude se prý jednat jen o určitý sofistikovaný program, který byl stroji záměrně vytvořen, aby s ním měl Neo potřebné interakce. Ale to všechno jsou jen fanouškovské teorie, opravdické odpovědi se dočkáme až v kinech. 

Nový Matrix zrežírovala Lana Wachowski, přičemž scénář sepsala s Davidem Mitchellem a Aleksandarem Hemonem. Kromě Keanu Reevese a Carrie-Anne Moss se ve filmu ještě dočkáme herců jako Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra, Christina Ricci, Jonathan Groff a mnohých dalších. Premiéra je stanovaná na 23. 12. 2021.