Už dávno víme o tom, že v nadcházejícím čtvrtém Matrixu se opět objeví řada známých postav z předešlých dílů. Kromě Nea a Trinity to mimo jiné bude i postava Niobe, charismatická členka odboje, která byla kapitánkou lodi Logos. Nově vydaný klip, který zároveň láká na druhý oficiální trailer, nám ji konečně ukáže v plné kráse, ovšem mnohé fanoušky může její vzezření poněkud zaskočit. Zdá se, že ve čtvrtém díle se dočkáme mnohem starší verze Niobe, která i změnila svůj šatník. V klipu uslyšíme její monolog, ve kterém se zmiňuje jak o působení Matrixu na jednotlivce, tak i o předzvěsti války. Jakou přesnou roli však v příběhu bude hrát, je zatím ve hvězdách. Ovšem fanoušci mají zas o čem debatovat. 

V klipu se mimo jiné dočkáme opět dalších nových záběrů z filmu, přičemž některé z nich opět odkazují na slavné scény z původní trilogie. Mnoho fanoušků se však obává toho, že čtvrtý díl nebude mít vlastní identitu, protože se bude pouze pokoušet umlátit diváka silnými ranami nostalgie. Paralel na předchozí díly bylo v teaserech a traileru opravdu poměrně mnoho, ale necháme se překvapit, co pro nás Lana Wachowski přichystala. Starý vzhled Niobe by ale fanouškům mohl částečně odpovědět na otázku, proč se do čtyřky nevrátil Laurence Fishburne v roli Morphea. Není to totiž tak, že by herec roli odmítnul, tvůrci se mu ani neozvali. Což značí, že přítomnost jeho mladší verze je ve čtvrtém díle úmyslná. 

Niobe si každopádně opět zahraje Jada Pinkett Smith. Kromě Keanu Reevese a Carrie Anne Moss, se ve filmu ještě dočkáme herců jako Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Jessica Henwick, Christina Ricci, Priyanka Chopra Jones, Ellen Hollman a Lambert Wilson. Druhý oficiální trailer by k nám měl dorazit někdy během zítřka. Premiéra je stanovená na 23. 12. 2021