Tak se zdá, že nového filmového Hellboye se skutečně dočkáme. Jak vyšlo před několika dny najevo, režisér Brian Taylor chystá zbrusu nový reboot, který by už navíc měl mít i dokončený scénář. Film by měl nést název Hellboy: The Crooked Man, přičemž by měl zadaptovat stejnojmenný komiks, jenž napsal Mike Mignola. V něm se náš drsňácký ďáblík vydává do Virginie 50. let, kde se střetne nejenom s komunitou čarodějnic, ale i démonickou bytostí jménem Crooked Man. Taylor tak v nedávném rozhovoru pro Collider odhalil, co vlastně můžeme od celého projektu čekat.

V porovnání s předešlými filmy od Guillerma del Tora a Neila Marshalla bychom tentokrát měli počítat s mnohem vážnější a znepokojivější podívanou s R raitingem, která zabrouzdá do žánru folk hororu. Dočkat bychom se tak měli mnohem mladšího a ne ještě úplně zkušeného Hellboye, který se dostane do jedněch z nejtemnějších zákoutí světa. 

Taylor, jenž je evidentně velkým fanouškem původních komiksových předloh, prohlásil, že právě tuto podobu slavného démonického protagonisty má nejraději, přičemž se už nemůže dočkat, až světu představí verzi Hellboye, kterou svět filmu ještě neviděl. Pokud by všechno šlo dobře a film by zaznamenal úspěch, tak bychom se následně mohli dočkat i dalších dílů.

Dobrou zprávou také je, že o scénář se údajně postaral sám Hellboyův komiksový tvůrce Mike Mignola. Se psaním mu taktéž pomáhal jeho komiksový spolupracovník Christopher Golden, který stojí za knihami jako Hellboy: The Lost Army a Hellboy: The Bones of Giants. Natáčení by mělo začít v půlce jara v Bulharsku.

Otázkou ale stále ještě zůstává, kdo si slavnou komiksovou postavu zahraje tentokrát. Jelikož má jít o mladší verzi, tak s návratem Davida Harboura bychom samozřejmě počítat neměli. Pokud ale má hlavní část produkce odstartovat za nějaké necelé dva měsíce, pak bychom se odpovědi na tuto otázku mohli dočkat už za několik týdnů, možná i dnů. 

S filmovými adaptacemi Hellboye to nikdy žádná velká sláva nebyla. I přestože dva filmy od výše zmíněného Guillerma del Tora, kde červeného ďáblíka ztvárnil Ron Perlman, se od fanoušků dočkaly pozitivních reakcí, z komerčního hlediska si zas tak skvěle nevedly. Ještě hůř však na tom byl reboot z roku 2019 s Davidem Harbourem, který se navíc dočkal převáženě negativních recenzí. Změní se to s příchodem verze od Taylora a Mignoly? To se necháme překvapit.

Brian Taylor má každopádně především zkušenosti s akčním žánrem, za sebou má snímky jako Zastav a nepřežiješ (2006), Gamer (2009) a Ghost Rider 2 (2011).