Jsou tomu přibližně dva roky od doby, kdy se v médiích začalo proslýchat o novém filmu Flash Gordon, na kterém měl pracovat oblíbený novozélandský režisér Taika Waititi. Nová filmová adaptace měla nabídnout starý dobrý příběh v animovaném kabátku. Animovaného zpracování se však nakonec nedočkáme.

S novými informacemi o Waititho projektu Flash Gordon přišel magazín Collider, který vyzpovídal amerického producenta Johna Davise. Ten má shodou okolností spolupracovat právě na novém filmu Flash Gordon. Davis v rozhovoru zmínil, že se během tvorby s Waititim rozhodli udělat velkou změnu.

Rozhovor pro Collider

Taika píše scénář. Starý film Flash Gordon ho hodně ovlivnil, když vyrůstal. Je to jeden z jeho nejoblíbenějších filmů,“ uvedl Davis během rozhovoru. „Nejdříve mi řekl, ať to uděláme animované. Já jsem samozřejmě řekl ano. Během tvorby mi však řekl, ať to uděláme live–action. A já to odsouhlasil.“

Je už tedy nejspíše na sto procent jasné, že nový film Flash Gordon bude natočen ve stejném stylu ,jako původní film od Mikea Hodgese, který vznikl v 80. letech jako adaptace krátkého komiksového stripu od Alexe Raymonda ze 30. let minulého století.

Styl zpracování však nebyla jediná věc, o které se Davis zmínil. V další části rozhovoru doslova vychválil Waititiho skvělou vizi, která má mnoho společného s původním komiksovým stripem. Davis taktéž narážel na problém s režií. Podle jeho slov by měl na režisérské křeslo usednout právě Taika Waititi:

„No, on píše scénář. Častokrát jdeš za obrovským režisérem se scénářem někoho jiného a on to zpracuje podle sebe. Tenhle film je připravený přímo pro Taiku. Pouze on bude schopný režírovat tenhle film, protože by ho měl prostě režírovat. Dokáže podrobně popsat postavy, film, o čem to je, tón, prostě všechny důležité věci. Už se toho nemůžu dočkat. A my si na něj počkáme.“

Flash Gordon z roku 1980 (4K face–lift)

Taika Waititi je opravdu zaneprázdněný tvůrce. V současné době pracuje nejen na fotbalovém filmu Next Goal Wins a dalším pokračování Thora s podtitulem Love and Thunder, ale také na filmové adaptaci kultovní mangy Akira a zatím nejmenovaném filmu ze světa Star Wars. Je tedy velkou otázkou, kdy se naplno pustí do nového Flashe Gordona.

Čekání na novou Waititiho filmovou adaptaci si alespoň můžete zkrátit starým Flashem Gordem se Samem J. Jonem v hlavní roli, který se minulé léto dočkal 4K face–liftu