Natočit v dnešní době zajímavý film o Drákulovi je zatraceně těžký úkol, protože legendární příběh Brama Stokera byl pro filmové plátno zpracován už opravdu mnohokrát. I tak ale lze najít cesty, kterak si na knihu posvítit zase s nějakým tím originálnějším světlem. O to se pokusí tvůrci připravovaného hororového filmu jménem The Last Voyage of the Demeter, kterého bychom se měli dočkat ještě letos. Chystaný horor sice bude vycházet ze Stokerovy předlohy, ale zaměří se pouze na jednu jistou kapitolu celého příběhu. A to na plavbu Demeter, lodě, která převáží rakev hraběte Drákuly do anglického města Whitby, během čehož celou posádku děsí jakási temná přítomnost. MEGA ULTRA ŠOKUJÍCÍ SPOILER!!!: Je to Drákula.

A veškeré nešťastníky na lodi samozřejmě žádná poklidná plavba nečeká. Tato část příběhu už sice byla zadaptována do filmové a seriálové podoby také, ale The Last Voyage of the Demeter, bude prvním filmem, který se zaměří pouze a jedině na tuto kapitolu. 

Režii filmu si vzal na starost norský režisér André Øvredal, který už s hororovým žánrem má řadu zkušeností. Je například zodpovědný za hrůzné snímky jako Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) a Noční můry z temnot (2019).

Hlavní hvězdou se stane David Dastmalchian, herec, kterému rozjela kariéru role v Temném rytíři (2008) Christophera Nolana. V poslední době jsme ho mohli vidět například ve snímcích jako Duna (2021) a Sebevražedný oddíl (2021). Ten se považuje za velkého Drákulova fanouška, přičemž zároveň velice chválil nejenom přímo režiséra Øvredala ale i jeho vášeň pro hororový žánr a znalosti původní předlohy Drákuly.

Zároveň se domnívá, že diváky čeká jaksepatří unikátní hrůzná podívaná, která mnohé z nich řádně vyděsí. Tak uvidíme, nakolik kvalitně se se snímkem tvůrci poprali. Vidět po delší době zase nějakou pořádně děsivou adaptaci Drákuly, ze které bude tuhnout krev v žilách, by rozhodně bylo osvěžující. 

O scénář k filmu se postarali Bragi F. Schut jenž například napsal dobrodružný film Hon na čarodějnice (2011) s Nicolasem Cagem, a Zak Olkewicz, autor scénáře k nedávnému komediálnímu akčňáku Bullet Train (2022). Kromě zmíněného herce se ve filmu také objeví hvězdy jako Aisling Franciosi, Liam Cunningham, Corey Hawkins, Javier Botet, Stefan Kapičič, Jon Jon Briones, Woody Norman, Chris Walley a Nikolai Nikolaeff.

Oficiální premiéra je stanovená na 11. 8. 2023, tudíž bychom se v blízké době mohli dočkat nějakého toho pořádného oficiálního traileru.