Netflix svoji produkci již nějakou dobu mimo jiné směřuje i na dokumentární tvorbu. V jejich portfoliu si tak může najít svoje téměř každý z nás. Milovníci sportu se můžou zblízka podívat, jak to chodí ve stájích Formule 1, nebo se stát na jednu sezónu členem anglického fotbalového týmu Sunderland. Fanoušci historie se mohou dozvědět něco o Osmanské nebo Římské říši a nadšené přírodopisce zase provede po světě hvězda Muzikálu ze střední Zac Effron nebo mohou poznat zvířecí říši naší planety. To a mnohem více najdete, pokud zabloudíte mezi dokumentární seriály na Netflixu a za 14 dní se budete moci dozvědět něco také o herní historii

Netflix totiž představil nový dokumentární seriál nazvaný Nejvyšší skóre. Ten nás vezme během šesti epizod zpátky do 80. a 90. let minulého století a seznámí nás s předními vývojáři své doby. Dozvíme se tak, co všechno stálo za vznikem takových kultovních hitů jako je Space Invaders, Final Fantasy, Street Fighter II, Mortal Kombat, Sonic the Hedgehog, MADDEN NFL a další. Dozvíme se možná i příběh hry, která málem zničila herní průmysl a dodnes je považována za nejhorší hru historie. Zjistíme, jak složité bylo dostat japonské herní konzole na americký trh a poznáme i osobní příběhy některých průkopníků této moderní zábavy. 

A pokud jste fanoušky herní zábavy, především té oldschoolové, určitě vás zaujme i připravované intro. Schválně nám dejte vědět, kolik skrytých odkazů na některou z her jste dokázali sami odhalit. Pak už se jen můžete těšit na 19. 8., kdy bude dokument Nejvyšší skóre k dispozici.