Poltergeist, Přichází Satan!, Vymítač ďábla, Vrána, Zóna soumraku. Pět legendárních filmů, pět témat dokumentární série Cursed Films. Jednotlivé snímky spojuje nejen hororový žánr, ale hlavně to, že jsou s nimi spjaté různé pověsti a mýty.

O Vymítači ďábla se například tvrdilo, že je prokletý. Natáčení sužovaly velké problémy včetně požáru, který zničil celý set s výjimkou místnosti, kde se točily scény s vymítáním. Katastrofu způsobil pták, který vletěl do elektrického jističe.

Pověst filmu Poltergeist zase přiživovala informace o tom, že kostry použité ve scéně s bazénem byly skutečné a nikoliv repliky. No a pokud se podíváte na zajímavosti o natáčení snímků Přichází Satan!, tak se dozvíte, že herec Gregory Peck jen tak tak unikl smrti, když zrušil svůj plánovaný let do Izraele. Letadlo se totiž krátce po startu zřítilo a nikdo z cestujících ani z posádky nepřežil. Poslední díl bude věnován filmu Vrána, při jehož natáčení zemřel představitel hlavní role Brandon Lee. Do zbraně použité při natáčení se dostal místo slepého ostrý náboj.

V dokumentu Cursed Films dostane prostor například režisér filmu Přichází Satan!, představitelka hlavní role ve Vymítači Linda Blair či režisér filmu Poltergeist III. Režisérem dokumentu je Jay Cheel. Premiéra proběhne 2. 4. na streamovací platformě Shudder, která bohužel není v našich končinách k dispozici. Doufejme, že jej časem převezmou i streamovací platformy nebo distributoři působící i u nás.