Od filmařky Mye Hoang se brzy představí film Cat Daddies, na jehož trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na několik mužů, kteří ve své domácnosti chovají kočky. Dokument tak chce zbořit onen bláhový (a naštěstí nepříliš populární) stereotyp o tom, že muži by měli být především chovatelé psů, protože kočky jsou hlavně pro dámy. Toto stigma naruší dokumentární vyobrazení několika mužských kočičích chovatelů, kteří se za své domácí mazlíčky ani trochu nestydí. Však ani není za co! 

Velká část dokumentu se ale také zaměří na Davida Giovanniho, bezdomovce v New Yorku, který chová kočku jménem Lucky. Jejich život se však obrátí naruby po příchodu pandemie koronaviru, která zasáhla zmíněné město obzvlášť krutě. Přesto však můžeme očekávat příjemné a dojemné pokoukáníčko na láskyplný vztah mezi člověkem a jeho ochočenou vrnící číčou. Čekají nás ale také příběhy dalších chovatelů, například hasiče, učitele, řidiče náklaďáku, kaskadéra a instagramového influencera. Všichni tito chovatelé se od sebe výrazně liší, ale jednu věc mají společnou – lásku ke kočkám. 

Dokument měl tento víkend premiéru na mezinárodním festivale v Dallasu. Bude se jednat dokumentární debut Mye Hoang. Svůj filmový debut zaznamenala již v roce 2012 s filmem Viette, přičemž před rokem představila drama I Will Make You Mine. Dokument Cat Daddies zaznamenal na festivalech mimořádný úspěch, ovšem zatím ještě nevíme, kdy se ho dočkáme i u nás.