Legendární temné evropské fantasy Zaklínač s Geraltem z Rivie v hlavní roli zná už asi každý, jak ve formě knižní, herní anebo seriálové. Seriál, po třetím dílu RPG Zaklínač 3: Divoký hon, spustil další vlnu obrovské prodejnosti knih, a to po celém světě. V Česku si můžeme vybrat ze dvou vydání. Obě jsou od nakladatelství Leonardo a rozdíl je v ceně a samozřejmě ve zpracování. Jedno je v měkkých deskách, druhé ve tvrdé vazbě.

Slovenští čtenáři měli velice dlouho smůlu a museli se spoléhat pouze na vydání v českém jazyce. V roce 2015 však přišlo nakladatelství Plus s prvním slovenským vydáním, které bylo navíc v pevných deskách. Ty však nejsou úplně hezky zpracované a cover arty na knihách jsou, řekněme, také nic moc.

Brzy ale vyjde nové slovenské vydání ve spolupráci nakladatelství Albatros Media Slovakia a Lindeni. Vydání bude v pevné vazbě s lacetkou (stuha na zakládání stránek). Design obálek má na starosti grafik a ilustrátor Jakub Šimjak. Každá obálka bude ve stejném stylu, ale v jiné barvě a s měnící se ilustrací, tak jak to můžeme znát z vydání od Leonarda. Navíc bude součástí každé knihy mapa světa, abyste tušili, kde se zrovna postavy přibližně nachází. Ilustrace má na svědomí známý ilustrátor Brian Terrero (slovenská vydání knih Terryho Pratchetta).

Nové vydání Zaklínače bude vycházet po vlnách, ale všech dílů bychom se měli dočkat do konce tohoto roku. První tři díly můžeme očekávat během měsíce května/máje. Cenovka je nastavená okolo 11 €, což je velice slušná cena.