Už na konci minulého roku měl filmový Flash, který se nedávno pochlubil řádně nadupaným oficiálním trailerem, testovací promítání, které údajně dopadlo naprosto excelentně. Některé zdroje serveru Deadline tehdy dokonce tvrdily, že film je s kvalitou na stejné úrovni, na níž je i MCU snímek Spider-Man: Bez domova (2021), který patří mezi komerčně nejúspěšnější a nejlépe hodnocené marvelovky všech dob.

A nedávno se snímek dočkal předčasného promítání také na momentálně běžící akci CinemaCon 2023, přičemž se zdá, že na film se opravdu lepí samá chvála. Mnozí novináři tak o Flashovi mluví jako o jednom z nejlepších superhrdinských filmů všech dob, který se stane chloubou DC. Jelikož Flash bude jedním z posledních DCEU projektů, kterých se dočkáme, přičemž má také sloužit jako jeden velký restart a vydláždit cestu nadcházejícímu DCU Jamese Gunn a Petera Safrana, tak by mohl být snímek takovým úctyhodným a velkolepým rozloučením. 

I přestože propagace filmu se krapet potýkala s kauzou šílených dobrodružství Ezry Millera, který už ale se svými bizarními lumpárnami přestal a začal sekat dobrotu, herecký výkon tehdy problematického představitele bleskurychlého hrdiny byl mezi diváky na CinemaConu nesmírně vychvalován. Chvály se také dočkala jak v celovečeráku debutující Sasha Calle v roli Supergirl, tak i Michael Keaton v roli Burtonova Batmana, který celý snímek údajně skvěle okořenil.

Dále byli diváci také nadšení ze skvělé akce, fungujícího humoru, jenž je podle některých nejkvalitnější ze všech DC filmů, nostalgie a různých pomrkávaček na jiné DC tituly. Snímek by ale měl být údajně také řádně emotivní, takže si pro jistotu vezměte do kina nějaké ty kapesníky.

Kromě toho, že je také film řádně ambiciózní a v určitých ohledech zábavně absurdní (bodejť by ne, však se v něm cestuje v čase), je v něm údajně také hodně narážek především na původní komiksy, v rámci čehož zas až tolik nedbá na masové publikum. Chybět ale údajně nebudou ani solidní překvápka, stejně tak ani uspokojivé zakončení jedné velké filmové DC kapitoly.

Přišla řeč i na samotný konec, který je údajně v jistém ohledu nejasný. Jak se zdá, Warneři si skutečně nechávají otevřená vrátka pro možnost Millerova návratu do role. Ale o tom se bude patrně rozhodovat až po samotné premiéře. V rámci toho je nutné zmínit, že snímek by měl mít také potitulkovou scénu, nicméně ta na CinemaConu uvedena nebyla. 

Jak už víme, ve filmu se Flash rozhodne vydat se zpátky v čase, aby mohl zachránit před smrtí svou matku. Vše se ale krapet zvrtne a ocitne se v alternativní realitě, ve které se na scénu vrací padouch generál Zod (Michael Shannon), jenž žádné dobré úmysly rozhodně mít nebude. Flash se tak bude muset spojit nejenom se Supergirl a stárnoucím Batmanem, ale i se svou vlastní alternativní verzí, aby se s celou touto lapálií vypořádali.

Navracející se Michael Shannon navíc také odhalil, že s návratem do role Zoda váhal, protože se mu nelíbil způsob, kterým Warneři odkopli Zacka Snydera a jeho plány se Snyderverse. Režisér Flashe, tedy Andy Muschietti, se ale Shannonovi zamlouval, přičemž jakmile ho v návratu do role podpořil i sám Snyder, herec byl rázem na palubě.

O scénář k filmu se postarala Christina Hodson, která napsala filmy jako Bumblebee (2018), Birds of Prey (2020) a zrušenou Batgirl.

Dále se kromě výše zmíněných dočkáme herců jako Kiersey Clemons, Maribel Verdú, Ron Livingston, Rudy Mancuso, Temuera Morrison a Richie Lawrie.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 6. 2023.