Už za necelý měsíc bude na Netflixu premiérovat další díl povedené detektivky Na nože, který tentokrát ponese název Glass Onion. Opět se tak vrátí Daniel Craig, který bude jako schopný detektiv Benoit Blanc vyšetřovat další zapeklitou vraždu. A s každým takovým vyšetřováním je nutné mít také seznam podezřelých. Ty nám každopádně představí nové oficiální plakáty, které si můžete prohlédnout níže. Před několika týdny jsem se také dočkali nového oficiálního traileru, který nám o hlavním ději odhalil další informace.

Ve druhém díle se Blanc bude muset vydat na soukromý ostrov ve Středozemním moři, který patří miliardářovi Milesu Bronovi (Edward Norton). Právě tam se totiž pořádá velká oslova, kde však na hosty čeká jedno pořádné překvápko. Miles pro ně totiž připravil hru na vraždu. Ovšem z pouhé hry se následně stane vražda skutečná. 

A na koho se tedy můžeme těšit? Inu, skvělou zprávou je, že i dvojka se bude skládat ze samých známých hereckých hvězd.

Daniel Craig jako detektiv Benoit Blanc

Hlavní hrdina příběhu, na kterého opět padne nelehký úkol celou vraždu vyšetřit. Poradí si ale s jedním z nejtěžších případů celé své kariéry?

Edward Norton jako miliardář Miles Bron

Poněkud výstřední playboy, který ve Středozemním moři vlastní ostrov. A který se rozhodne nadělit svým hostům hru na vraždu, na kterou rozhodně nezapomenou.

Janelle Monáe jako Cassandra "Andi" Brand

Chytrá a do jisté míry vlivná technologická podnikatelka. 

Kathryn Hahn jako Claire Debellu

Guvernérka Connecticutu, která kandiduje na senátorku. Režisér Rian Johnson ji popisuje jako ženu, která leze na nervy v podstatě úplně každému.

Leslie Odom Jr. jako Lionel Toussaint

Vědec, který pracuje pro výše zmíněného miliardáře Brona, ovšem jejich vztah má být v určitém ohledu komplikovaný.

Kate Hudson jako Birdie Jay

Slavná módní návrhářka, která se vždy nebojí vzít si to, o čem si myslí, že jí patří. 

Jessica Henwick jako Peg

Nenápadná a sympatická asistentka návrhářky Birdie Jay.

Dave Bautista jako Duke Cody

Slavná Youtube hvězda, která se topí v penězích a dělá si absolutně co chce.

Madelyn Cline jako Whiskey

Asistentka a holka youtubera Codyho, která však patrně střídá chlapy jako na běžícím pásu.

Johnson se opět ujal otěží scenáristy a režiséra, přičemž po premiéře by se údajně měl hned vrhnout na tvorbu třetího dílu.

Glass Onion opět silně čerpal z děl od Agathy Christie, především z případů Hercula Poirota. Zároveň ale také bral inspiraci z nejrůznějších mysteriózních filmů o vraždách, jmenovitě například ze snímku Konec Sheily z roku 1973.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 23. 12. 2022.