Avatar: The Way of Water, jeden z nejočekávanějších filmů posledních let, k nám dorazí už za pouhých pár týdnů. V rámci toho jsme se tak dočkali hned několika oficiálních trailerů a klipů, které naštěstí hlavní dějství filmu příliš nevyzrazují. I tak už ale víme, že se nám vrátí hlavní dva hrdinové, tedy Jake Sully (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldaña), ze kterých se už stali rodiče.

Celá jejich rodina ale bude muset vyhledat útočiště u vodního kmene Na´vi, protože na Pandoru se opět vrací hrozba z minulosti. A to jak v podobě lidské společnosti RDA, která chce s mimozemskými indiány bojovat novou vojenskou technologií, tak i v podobě návratu Milese Quaritche (Stephen Lang), jenž prahne po pomstě. A jelikož se premiéra kvapem blíží, tvůrci se pochlubili novými oficiálními plakáty, které nám ukážou ty nejpodstatnější postavy příběhu. Mezi ně tak patří… 

Sam Worthington jako Jake Sully

Odpadlý mariňák a partner Neytiri, který se rozhodl přijmout krásy Pandory za svůj nový domov. 

Zoe Saldaña jako Neytiri

Na´vi princezna klanu Omaticaya a druhorozenou dcerou Eytukana a Mo'at. Neytiri se stane matkou tří dětí: Neteyama, Lo'aka a Tuktirey. Taktéž je i adoptivní matkou Milese Socorra a Kiri.

Cliff Curtis jako Tonowari

Vůdce klanu Metkayina, který bude muset čelit nemilým následkům rozhodnutí poskytnout rodině Jakea Sullyho útočiště. 

Kate Winslet jako Ronal

Tonowariho manželka, která je zároveň velice schopnou bojovnicí, jež udělá cokoliv, aby ochránila svou rodinu a svůj domov.

Stephen Lang jako Miles Quaritch

Bývalý šéf bezpečnosti na Pandoře pod společností RDA, který se ve druhém díle vrátí jako Recombinant, klon avatara, který uchovává vzpomínky lidských vojáků. 

Sigourney Weaver jako Kiri

Kiri je biologickou dcerou avatara Grace Augustine, navzdory tomu je přirozeně počatou Na'vi, která byla vychována Jakem a Neytiri. 

Jamie Flatters jako Lo'ak

Druhý syn Jakea a Neytiri. Jeho starším bratrem je Neteyam a jeho mladší sestrou Tuktirey.

Jack Champion jako Miles “Spider” Socorro

Člověk, který se narodil v centru společnosti RDA na Pandoře jménem Hell´s Gate. Po osiření se stal adoptivním dítětem Jakea Sullyho a Neytiri. 

Ve filmu se samozřejmě dočkáme mnohých dalších postav, ale výše zmínění by měli hrát pro celkový příběh primární roli. James Cameron doufá, že pokračování celosvětově vydělá alespoň 2 miliardy dolarů, což je jasným důkazem, že Avatar 2 patří mezi nejdražší filmy v historii kinematografie.

Taktéž se připravte na to, že si v kině posedíte poměrně dlouhou dobu, Avatar: The Way of Water má údajně mít až 3 hodiny a 12 minut, což z něj dělá druhý nejdelší film Jamese Camerona. 

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 12. 2022.