Očekávané finále populárního anime seriálu Castlevania dorazí na streamovací službu Netflix už příští týden. My v redakci už na poslední sérii netrpělivě čekáme a o naše dojmy určitě nepřijdete. Nicméně ani Netflix nespí a snaží se očekávání fanoušků vyhnat do maxima. Důkazem toho jsou i nejnovější obrázky, které streamovací gigant vypustil na světlo světa.

Na nich můžeme vidět především upírské sestry v čele s upírkou Carmillou. Už v traileru jsme viděli Draculova syna Alucarda jak kromě svého meče nosí i štít. Nejinak tomu je i na uniklých obrázcích. Štít samotný má samozřejmě své videoherní opodstatnění, protože jak je známo, Castlevania volně vychází ze svých videoherních předloh.

A jak je to s tím Alucardovým štítem? Ten se poprvé objevil ve hře Castlevania: Symphony of the Night z roku 1997. V uniklých obrázcích je překvapivě málo zobrazená ústřední dvojice hrdinů Sypha a Trevor, kteří by se nejspíše měli ve čtvrté sérii snažit zabránit pokusům o oživení samotného Draculy. Všimnout si můžete mimo jiné i tajemného Saint Germaina u jakéhosi transdimenzionálního portálu, známého téže jako „infinite corridor“. 

Tak jako tak finále se nezadržitelně blíží a otevřených příběhových linek je tolik, že máme trochu obavy, jestli deset dílů stačí na plnohodnotné dechberoucí zakončení, které si všichni moc přejeme. Fanoušci ale nemusí úplně smutnit, protože Netflix momentálně připravuje sequel ke Castelvanii, který by nám měl představit nový příběh s novými hrdiny. Svět upírů prostě stále táhne.