Amazon si už stihnul vybudovat reputaci společnosti, která vytváří adaptace, jež nemají s předlohou takřka nic společného. A přitom jeden ze dvou seriálů, které za tento stav mohou, ještě ani nevyšel. Zkrátka a dobře, jak Kolo času, tak nadcházející Pán prstenů: Prsteny moci někdy působí dojmem, že cílem tvůrců je v první řadě naštvat příznivce předlohy a naplivat na odkaz autora původního díla. Skepse příznivců herní série Fallout vůči Amazonu a jeho chystané seriálové adaptaci je tak určitě na místě. Jenomže... ono je docela těžké si ji udržet, když fotky z natáčení vypadají tak dobře.

Jednu várku fotek už jsme tu měli, a to poměrně nedávno. A i když vytváří ideální dojem postapokalyptické Ameriky, některé věci se fanouškům nemusí příliš zdát. Třeba auta, která jsou na fotografiích z placu k vidění, sice evokují 50. léta 20. století, z nichž estetika série z velké části vychází, ale jaderný fúzní pohon, který je pro vehikly světa Falloutu charakteristický, nejspíš konstruktéři neviděli ani z rychlíku. Nyní se ale uživatel LoneVaultWanderer na sociálních sítích pochlubil dalšími fotkami, na nichž už snad ani ti nejvěrnější fanoušci her od Black Isle Studios, Interplay, Bethesdy Game Studios či Obsidianu nemohou najít nic špatného.

Fotografie ukazují charakteristické prostředí protiatomového krytu, který podle všeho nese označení Vault 32. A který dělá dojem, jako kdyby jeho stěny vypadly z libovolného herního Falloutu. Kupříkladu jesle náramně připomínají úvod Falloutu 3, pokud ale můžeme obrázkům věřit, vypadá to, že obyvatelé Vaultu 32 začali ve svém krytu i farmařit, což ve hrách tak často nevidíme, pokud pomineme všemožné experimenty hráčů Falloutu 76.

Britský Eurogamer pak upozornil na další várku fotografií z natáčení seriálového Falloutu, jež ukazují řádně nabarvená a naložená kolečka nebo kombinézu obyvatele jednoho z protiatomových krytů společnosti Vault-Tec. A aby toho nebylo málo, prostřednictvím Instagramu se nám přímo z natáčení seriálu ohlásil herec Walton Goggins, jehož Ghoul má být jednou z hlavních postav nového příběhu, na který dohlížejí i aktuální správci značky Fallout ze společnosti Bethesda. Todd Howard, kreativní ředitel Bethesdy Game Studios, je kupříkladu výkonným producentem seriálu.

Jestli může být dříve avizovaná účast Howarda či někoho jiného z Bethesdy přínosná, to ať každý posoudí sám. Faktem ale je, že nové fotografie vytváří představu, že se tu někdo opravdu snaží zuby nehty držet předlohy a převést svět Falloutu na televizní obrazovky v co nejvěrnější formě. Alespoň v oblasti prostředí, na němž se očividně nešetřilo. Jako obvykle je ale třeba připomenout, že takovéto projekty většinou stojí a padají na scénáři. A o jeho kvalitách se nejspíš budeme moci přesvědčit až poté, co seriálový Fallout od Amazonu v následujících letech vyjde. Tak snad to nebude moc velký výbuch.