Na konci letošního ledna odstartovala produkce seriálové adaptace povídky Zánik domu Usherů, kterou sepsal legendární Edgar Allan Poe. Celý projekt si vzal pod palec Mike Flanagan, mistr hororového žánru, který se proslavil nejenom díky působivým snímkům jako Nepřítomnost a Oculus, ale také seriálem The Haunting, který zatím vyprodukoval dvě série – Dům na kopci a Záhadné sídlo Bly. Po něm bylo jasné, že Flanagan zkrátka patří mezi elitu hororových tvůrců. Minulý rok nám následně přestavil seriál Půlnoční mše, který se na horor těšil také velice vřelému hodnocení. A teprve nedávno talentovaný režisér a scenárista oznámil, že natáčení jeho nejnovější mini série je konečně u konce. 

Jelikož Flanagan i nadále úzce spolupracuje s Netflixem, můžeme očekávat, že seriál se objeví právě na něm. Slavný příběh od výše zmíněného romantického autora vypráví o muži, který jednoho dne dostane dopis od Rodericka Ushera, svého dávného přítele z dětství, aby přijel do jeho panství uprostřed močálů. Po svém příjezdu ale zjistí, že jeho přítel nevypadá vůbec dobře, což má údajně na svědomí jakási choroba. V jeho panství se následně setká i s Roderickovo sestrou Madeline. A přesně kolem ní se budou točit hrůzné události, které oba dva muže v sídle čekají. 

Flanagan se postaral jak o scénář, tak i o režii čtyř z osmi plánovaných epizod seriálu. Zbylé čtyři zas natočil Michael Fimognar, který bude taktéž jedním z výkonných producentů. V seriálu se tak dočkáme herců jako Bruce Greenwood, Mark Hamill, Frank Langella, Carla Gugino, Mary McDonnell, Kate Siegal, Henry Thomas a Rahul Kohli. A jelikož je nyní produkce u konce, lze očekávat, že v nejbližší době se dočkáme i oficiálního oznámení samotné premiéry.

Není to ovšem jediný seriál, kterého se od slavného hororového tvůrce dočkáme. Minulý měsíc k nám konečně dorazil první trailer na Noční klub, který byl představen během akce Geeked Week 2022. Ten se na Netflixu objeví už 7. 10. 2022.