Barbar Conan od texaského spisovatele Roberta Ervina Howarda by se dal označit jako nejčastěji vycházející fantasy značka v Česku. Několikrát do roka se fanoušci tohoto kultovního válečníka mohou těšit nejen z nových komiksů Timothyho Trumana (Comics Centrum), ale také z evropských grafických povídek (Argomiks) a nových vydání původních příběhů od Roberta E. Howarda.

Přečtěte si také: Comics Centrum spustilo předprodej třetího Kolosálního Conana

Zatímco Comics Centrum na konci měsíce vydá hned tři nové grafické romány včetně dalšího Kolosálního Conana, o kterém jsme vám v minulosti přinesli samostatný článek, Argo tentokrát zůstane u původních textových povídek. Během tohoto týdne by se fanoušci měli dočkat nové sbírky s názvem Král Conan, jež bude obsahovat již známé příběhy s revidovaným překladem Jana Kantůrka.

Sbírka Král Conan se ponese ve znamení tří legendárních příběhů, které si čtenáři mohli vychutnat již v několika rozdílných českých vydáních. Knihu otevřou kultovní povídky Meč s fénixem a Šarlatová citadela. Za nimi bude následovat román Hodina draka, kde se bude Conan muset utkat se čtyřmi spiklenci a s oživeným mágem Xaltotunem.

Budoucí čtenáři se mohou těšit na příběhy ze samého vrcholu života Barbara Conana, krutého válečníka a vládce nejmocnějšího království. Jeho úkolem bude opět ubránit svou zemi a své postavení proti početným nepřátelům. Jeho boj nebude směřovaný pouze proti mečům a magii, ale také proti šlechtickým intrikám a pradávnému zlu.

Český výtisk nabídne zájemcům 352 revidovaných stran plných zábavy. Kniha vyjde v pevných deskách s nádherným cover artem od českého umělce Mikuláše Podprockého. Předběžné datum vydání je stanoveno na 24. června/júna 2021

Ukázka z knihy