Fanoušci české fantasy a scifi literatury, "nastražte své uši", neboť český autor Oskar Fuchs, který stojí za knihami jako Frost nebo Hitokiri, vydává svou třetí knihu s názvem Leichenberg. Jedná se o akční fantasy román vycházející pod vydavatelstvím Epocha, který má již teď v Databázi knih velice slušné hodnocení.

Kniha se odehrává po konci občanské války, kdy se hlavní protagonista Gabriel Leichenberg vrací z války domů. Drsný pytlák a pašerák, který bojoval po boku těch největších, nejhorších odpadlíků a kriminálníků v XIII. pěší - trestní jednotce. Jako jediný z této jednotky přežil, není tedy divu, že půjde opravdu o tvrdého a drsného "chlápka". Leichenberg se chce pomstít za zvěrstva, která byla napáchána v jeho rodném městě během války. Cesta, kterou bude muset hrdina podstoupit nebude snadná, neboť na něj čekají nástrahy ve formě banditů a lidí z vojensko-politické sekce, přes které se bude muset prostřílet.

Pokud neznáte předešlou autorovu tvorbu, Epocha společně s Leichenbergem vypouští 2. přepracované vydání knihy Frost z roku 2017, která je ze stejného univerza, tudíž se zde objevuje i postava Gabriela Leichenberga. Přepracovaná verze dokonce nabízí rozšířený děj o 32 stran.

Frost je akční fantasy román, odehrávající se na území Česka. Hlavním hrdinou je válečný mág Zikmund Frost, který pracuje pro tzv. Organizaci. Jeho úkolem je eliminovat čaroděje a různé nadpřirozené příšery. Jeho poslední akce se však zvrtne a vše nabere nečekané obrátky, protože se na scéně objeví velice silný nepřítel z minulosti, na kterého sám Zikmund nestačí. Bude se tedy muset vydat sehnat posily. Těšit se tedy můžeme na spoustu brutální akce a napětí.

Jak již bylo řečeno, obě dvě knihy vydává vydavatelství Epocha a již v tuto chvíli je můžete zakoupit. Pokud by Vás zajímaly ukázky, na stránkách vydavatelství je k dispozici ochutnávka jak z Leichenberga, tak z Frosta. Jestliže máte strach z pandemie Covid-19 a nechcete se potkat ani se svým pošťákem, můžete zakoupit i elektronickou verzi.