Americký herec David Dastmalchian započal svou hereckou kariéru v celovečerních filmech opravdu velkolepě. I přestože už v devadesátých letech působil v seriálu Předčasné vydání, svůj herecký filmový debut zaznamenal až v roce 2008, kdy si zahrál ve druhém díle legendární trilogie o Batmanovi, kterým je samozřejmě Temný rytíř od Christophera Nolana. Ve filmu ztvárnil Thomase Schiffa, paranoidního schizofrenika z Arkhamu, který byl jedním z posluhovačů Jokera. I přestože se ve výsledku jednalo o poměrně malou roli, tak zajistila herci otevřené dveře do hollywoodského světa. Následně se tak objevil i ve velkofilmech jako Ant-Man, Bird Box a Sebevražedný oddíl z roku 2021, kde ztvárnil Polka-Dot Mana. A nyní se zdá, že se herec opět vrátí pod křídla Christophera Nolana. Zahraje si totiž v jeho nadcházejícím snímku Oppenheimer. 

Oppenheimer bude historické thrillerové drama, které se zaměří na J. Roberta Oppenheimera, jednoho z hlavních tvůrců atomové bomby. Ve filmu ho ztvární Cillian Murphy. Zatím však není známo, jakou přesně bude Dastmalchian hrát roli. Jelikož ale bylo ohlášení o jeho účasti zveřejněno jen krátce před zahájením produkce, pravděpodobně se o nějakou obrovitánskou roli jednat nebude. Je ale rozhodně fajn, že herec, který původně pracoval v telemarketingu a jako uvaděč v kinech, se opět dal dohromady s člověkem, jehož film mu v podstatě změnil život. Dastmalchiana si taktéž velice oblíbil režisér Denis Villeneuve, objevil se například v jeho filmech Zmizení, Blade Runner 2049 a Duna, kde ztvárnil Pitera De Vriese. Herec se má taktéž objevit v nadcházejícím hororu The Boogeyman od Roba Savage, který bude filmovou adaptací stejnojmenné povídky od Stephena Kinga. 

Nolan při psaní scénáře Oppenheimera hodně vycházel z knihy American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer. Připravovaný snímek s rozpočtem kolem 100 milionů dolarů už má na palubě celou řadu hereckých hvězd. Kromě Murphyho si ve filmu zahraje Emily Blunt, která ztvární Oppenheimerovu ženu Katherine Vissering, dále Benny Safdie jako maďarský vědec Edward Teller, tvůrce vodíkové bomby, a také Florence Pugh, která si zas zahraje Jean Tatlock, Oppenheimerovu milenku a členku Komunistické strany Spojených států.

Mezi další velká herecká jména patří například Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Jack Quaid, Josh Hartnett, Dane DeHaan a Kenneth Branagh.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 7. 2023.